Bussemaker wil meer geld voor wijkverpleging

Array

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid wil de komende jaren tientallen miljoenen euro’s uittrekken voor de wijkverpleegkundige. Dit heeft zij aan De Telegraaf laten weten. De wijkverpleegkundige keert terug. Staatssecretaris Bussemaker (Volksgezondheid) wil dat die weer de spil wordt in de hulpverlening in buurten en wijken, in plaats van de ‘grote thuiszorgkolossen’.

De wijkverpleegkundige was de oren en ogen van de buurt en kende iedereen. Wist dus of iemand hulp nodig had. Dat moet terugkomen in de zorg”, aldus Bussemaker. De PvdA-bewindsvrouw wil zo de ‘lokettencultuur’ van de grote thuiszorgbedrijven doorbreken: “De zorg moet weer dicht bij de mensen worden georganiseerd. Weg met de verwijzingscultuur.”

De komende jaren trekt Bussemaker, ook op aandringen van de Tweede Kamer, tientallen miljoenen euro’s uit voor wijkverpleegkundigen. Zo komen er in de veertig probleemwijken 250 verpleegkundigen bij. In kleine clubjes moeten die de hulpverlening regelen. Uiteraard zijn ze rechtstreeks bereikbaar voor wijkbewoners.


Bron: Telegraaf

Recente artikelen