Bond noemt uitkomst enquête Jeugdzorg schokkend

Array

Driekwart van de medewerkers in de jeugdzorg weet soms geen route voor een kind met problemen. ABVAKABO FNV noemt de resultaten van haar eigen enquête (i.s.m Netwerk) schokkend en wil snel achterhalen waar dit aan ligt. Vermoedelijk heeft de onduidelijkheid te maken met wachtlijsten bij instanties en personeelstekorten, zegt bestuurder Paul Weijland in het Nederlands Dagblad. Het gebrek aan kennis waar een kind naar door te verwijzen, betekent niet dat een kind met hulpbehoefte aan zijn lot wordt overgelaten, benadrukt Weijland.

De uitkomsten van de enquête waren niet geheel onverwacht. ABVAKABO FNV is met werkgevers met de nieuwe cao al goed op weg om de werklast aan te pakken. Bestuurder Weijland noemt twee opvallende punten die uit de naar voren komen. Als eerste is het erg opvallend dat heel weinig werknemers in de jeugdzorg vertrouwen hebben in de politiek en het beleid van minister Rouvout. Ten tweede geeft 3/4 van de mensen aan dat het niet duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is binnen de jeugdzorg. Dat is veel en hier moet natuurlijk iets aan worden gedaan. De vakbond gaat dan ook met haar leden in gesprek om te achterhalen of beeld dat het onderzoek toont klopt en waar precies de makke zit. Dan kan er actie ondernomen worden.

* Het complete onderzoek en de resultaten staat op de Abvakabo

* Bekijk de uitzending van Netwerk

* Ook het radioprogramma Standpunt.nl heeft aandacht besteed aan de enquête. De uitzending kunt u hier beluisteren.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

2 thoughts on "Bond noemt uitkomst enquête Jeugdzorg schokkend"

 1. Jaap Steinvoorte

  Ook hier weer, waar kan ik de samenvatting lezen? Geen hyperlinks etc….http://www.netwerk.tv/uitzending/2009-01-07/medewerkers-jeugdzorg-weinig-vertrouwen-politici Is dit met opzet?

 2. Redactie Medicalfacts/ER

  Beste Jaap,

  We putten uit persberichten en ander stukken die we aangeleverd krijgen en bewerkt worden en soms ontbreken links. We doen altijd ons best om ze wel in te voegen en indien voorhanden, een bron te vermelden. Soms lever een zoekactie niets op en zijn we blij met lezers zoals jij die de links alsnog aanleveren. In de beide artikelen die jij aantipt ontbraken ze. We krijgen veel aangeleverd en soms glipt dit er door. Het is dus geen opzet. Dank voor je links en die zijn toegevoegd.

  Met groet
  Redactie Medicalfacts.nl

Comments are closed.

Recente artikelen