Slimmen: gevaarlijke trend in Amerika

Array

Onder Amerikaanse jongeren is er een nieuwe gevaarlijke trend om sneller dronken te worden en ook nog eens een frisse adem te houden. Ze brengen anaal of vaginaal een tampon doordrenkt met wodka in. Deze belachelijke trend wordt ook wel “slimmen” genoemd. Experts waarschuwen voor de gevaren.

Eén tampon kan tot drie glazen wodka bevatten. Doordat de alcohol direct in het bloed wordt opgenomen, zou je je er niet dik van worden. Slimmen zou ook voorkomen dat je adem naar alcohol ruikt, zodat de pakkans kleiner is. Daarnaast overbelast het je maag niet en is de kans op braken een stuk kleiner. Op blogs en forums wordt veel gediscussieerd over de trend. Tieners geven zelfs online tips aan elkaar.
Gevaarlijk
Het is echter een mythe dat bij slimmen je niet aan je adem kan merken dat je dronken bent. Je lichaam stoot namelijk via deze weg alcohol uit, op basis van dit principe werken ook de ademtests. Slimmen zou volgens experts dubbel zo gevaarlijk als ‘comazuipen’ zijn. Daarnaast is het ook slecht voor de vrouwelijke geslachtsdelen. Het veroorzaakt meteen een brandend gevoel, omdat de vagina en de vaginale slijmen heel gevoelig zijn. Op lange termijn kunnen de geslachtsdelen erdoor uitdrogen en gaan bloeden.

Bron: HLN

3 thoughts on "Slimmen: gevaarlijke trend in Amerika"

 1. Marinus de Beer

  Zo zeg, klinkt leuk. Misschien ga ik het ook eens proberen. Mvg, Marinus

 2. Redactie Medicalfacts/ER

  @ Marinus

  We zoeken hier niemand voor een testpanel hoor!

 3. Jaap Steinvoorte

  Slimming is al meer dan 10 jr oud, oorspronkelijk bedacht in het noorden van Europa (noorwegen volgens mij). Er is toendertijd al wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.  In 2008 is dit klaarblijkelijk (nogmaals) in de Verenigde Staten opgepikt een een trend geworden onder tienermeisjes.En op lange termijn uitdrogingsverschijnselen of inwendige bloedingen? Het gaat wat sneller als je pech hebt. Achtergronden zijn na te lezen op:http://www.lehman.edu/provost/provostoffice/MLJ_211/mariacastrowebpage/tampons.htm
  http://alcalc.oxfordjournals.org/cgi/reprint/34/6/918

Comments are closed.

Recente artikelen