Bewegen houdt u gezond

Array

Gezond blijven is net zo belangrijk als gezond worden. Om dit motto leven in te blazen heeft Univé-VGZ-Trias per 1 januari afspraken gemaakt met voorkeursleveranciers. Zij leveren beweegzorg die kwalitatief goed is, tegen een aantrekkelijke prijs. Wie een zorgverzekering bij Trias heeft, krijgt de beschikking over persoonlijke zorgbudgetten. De hoogte van het budget hangt af van de gekozen aanvullende module. Het geld kan de verzekerde zelf besteden aan de zorg die hij nodig heeft. Zo kan hij het budget voor beweegzorg verdelen over de volgende vier zorgvormen.

Fysiotherapie
De fysiotherapeut is dé deskundige als het gaat om verantwoord bewegen. Hij adviseert, behandelt en begeleidt. Het tarief van een voorkeursleverancier is lager dan het tarief bij een andere gecontracteerde praktijk. De voorkeursleverancier verzorgd al een zitting fysiotherapie of een intake en onderzoek a €22. Bij een andere praktijk is dit al snel €28,-. Dit maakt meer zorg voor hetzelfde budget mogelijk.


Oefentherapie Cesar/Mensendieck

De oefentherapeut richt zich op bewegingsgewoonten en laat patienten door actieve oefentherapie voelen en begrijpen hoe lichaamshouding en bewegingsgewoontes een relatie hebben met de klacht.


Ergotherapie
De ergotherapeut richt zich met name op het zoeken naar oplossingen voor problemen die de patient ondervindt bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

Overige bewegingstherapie
De overige therapieen zijn bijvoorbeeld chiropractie, osteopathie, manuele therapie E.S.(ortho)manuele therapie, craniosacraaltherapie, haptotherapie, ontspannings- en ademhalingstherapie van Dixhoorn en antroposofische therapie.

Recente artikelen