Alysis voert online afspreken in

Array

alysisVanaf 9 februari kunt u in de ziekenhuizen van Alysis ook online via www.alysis.nl uw afspraak maken. Bent u door de huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis en wilt u een afspraak maken? Of bent u al onder behandeling bij een specialist in het ziekenhuis en wilt u een controleafspraak? Vanaf 9 februari hoeft u niet meer persé te bellen met de polikliniek, maar kunt waar en wanneer u maar wilt, dus 24 uur per dag en zeven dagen per week, via internet uw afspraak maken.

Met de mogelijkheid tot online afspraken maken, bieden de Alysis ziekenhuizen u een extra service. Het ziekenhuis is altijd bereikbaar. Want vanaf 9 februari kunt u een afspraak maken waar en wanneer het u uitkomt: 24 uur per dag, zeven dagen per week. U hoeft niet langer tijdens kantooruren naar de polikliniek te bellen en heeft geen last meer van telefonische wachttijden. Bovendien kunt u zelf op uw gemak een datum en een tijdstip kiezen. De regie voor het maken van een afspraak komt bij u te liggen.

Afspraken afstemmen op uw agenda
Is het de bedoeling dat u meerdere artsen bezoekt in het ziekenhuis, dan kunt u dankzij het online afsprakensysteem al uw afspraken aaneensluitend in uw agenda plannen.

Goede voorbereiding voor arts en patient

Een ander groot voordeel van online afspreken is dat zowel u én uw arts zich goed kunnen voorbereiden op het eerste consult. Aan sommige afspraken hangt een vragenlijst. Bijvoorbeeld over ziektegeschiedenis, medicijngegevens en onderzoeken in het verleden. Door het invullen van dit formulier is de arts al tijdens het eerste consult van deze belangrijke gegevens op de hoogte én kan hij tijdens de afspraak veel tijd aan uw klacht besteden. En aan bepaalde afspraken zijn voorlichtingsfolders gekoppeld. Hierdoor kunt u thuis alvast informatie doorlezen. Eventuele vragen kunt u dan direct stellen tijdens het consult.

Hoe werkt Online afspreken?

Bent u door de huisarts doorverwezen naar het ziekenhuis, dan ontvangt u altijd van de polikliniek binnen een aantal dagen per post een brief met een afspraakcode. Met deze afspraakcode kunt u via de telefoon of via www.alysis.nl een afspraak maken.
Kiest u ervoor online uw afspraak te plannen, dan vult u de persoonlijke afspraakcode uit de brief in en komt u vervolgens bij de afspraak die de polikliniek voor u heeft klaargezet. U kunt vervolgens zelf een datum en tijdstip kiezen die u het beste uitkomt. Heeft u geen brief met afspraakcode ontvangen, dan vult u een aantal gegevens in, zoals naam en geboortedatum. Vervolgens volgt een aantal vragen om het type afspraak te bepalen, bijvoorbeeld een specialistisch spreekuur. U geeft aan welke dag, tijdstip en locatie uw voorkeur heeft. Met een simpele druk op de knop, verzendt u deze gegevens naar de polikliniek. Vanaf dat moment is uw afspraak een feit en ontvangt u een email ter bevestiging. En als later blijkt dat de afspraak toch niet schikt of niet door kan gaan, kunt u de afspraak eenvoudig verzetten. Tot twee werkdagen voor de afspraak kunt u uw afspraak ook kosteloos annuleren. Bron: Alysiszorggroep.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen