Seksueel geweld: Grensoverschrijdend gedrag? Grensverleggende aanpak.

Array

sexueel-geweldLandelijke conferentie seksueel geweld:
Grensoverschrijdend gedrag vraagt om grensverleggende aanpak

MOVISIE en Rutgers Nisso Groep organiseren op 26 januari a.s. de conferentie Seks over de grens, over de preventie en aanpak van seksueel geweld. Naast inhoudelijke workshops, prikkelend debat en spraakmakende gasten (o.a. Myrthe Hilkens en Omer H. Ilik) presenteert Aleid Wolfsen het nieuwe Partnership Aanpak Seksueel Geweld dat een extra impuls gaat geven aan de aanpak van seksueel geweld.

Stand van zaken
In Nederland krijgt rond de 40% van de vrouwen en 7% van de mannen minstens eens in hun leven te maken met een of andere vorm van seksueel geweld. Vanaf 1982 is seksueel geweld een thema in het overheidsbeleid. Hoe staat het er nu voor? Zijn de maatregelen nog wel up-to-date? Vragen nieuwe problemen niet om een nieuwe aanpak? Ina van Beek (MOVISIE) en Willy van Berlo (Rutgers Nisso Groep) maken de balans op.

Partnership Aanpak Seksueel Geweld
Aleid Wolfsen (burgemeester van Utrecht) presenteert op de conferentie het net opgerichte landelijke Partnership Aanpak Seksueel Geweld. De landelijke organisaties die samen het Partnership vormen, zijn van mening dat de aanpak door politie, justitie en hulpverlening effectiever kan worden door beter en meer samen te werken. De inzet is: maatschappelijke en politieke agendering, verbeteringen op het terrein van preventie, politie- en justitieaanpak en hulpverlening. De intentie is om op alle genoemde terreinen een betekenisvolle verbetering te bewerkstelligen.

Debat: De seksuele revolutie 2.0?
Is het  tijd voor een nieuwe seksuele revolutie waarin het niet alleen om plezier, maar ook om respect en gelijkwaardigheid gaat? Of is alle ophef over grensoverschrijdend gedrag en ongelijkheid tussen jongens en meiden overdreven? Over deze vragen wordt tijdens het Debat Seksuele revolutie 2.0! gedebatteerd door Myrthe Hilkens (auteur McSex), Omer H. Ilik (journalist en tv-maker), Odette Arts (behandelaar jeugdige zedendelinquenten, Rutgers Nisso Groep) en Peter Nikken (jeugd- en mediapsycholoog Nederlands Jeugdinstituut, auteur Mediageweld en Kinderen).

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen