Discretie in onderzoek Dendermonde dient vreemde belangen

fernand-haesbrouckEen merkwaardige parallel ontstaat met wat in 2008 in Nederland gebeurde in verband met de Stratterageheimen.
Daar maakte men het mee, dat een Overheidsinstantie die de belangen van de Volksgezondheid hoort te verdedigen (CBG), voor de Bestuursrechter openlijk de belangen van het farmaceutisch bedrijf verdedigde en daarbij zelfs aanvankelijk naar de Raad van State trok, toen een beslissing viel die negatief uitpakte voor het bedrijf.

Het parket in Dendermonde bevindt zich hier duidelijk in eenzelfde situatie, waarbij men om welke reden dan ook belangen van de farmaceutische industrie niet wil benadelen.

Wij begrijpen dan ook hoe de gedupeerden zich daarover vragen stellen.

Zelfs al worden de slachtoffers van Dendermonde een tweede keer vermoord?

Zelfs al bestaat daardoor een grote kans dat, dit medisch blijven psychotisch maken voor nog eens een steekpartij zal zorgen?
Of misschien wel eens een schuttersfestijn, zoals men die al gewend is in de rest van de wereld? (http://www.ssristories.com/index.php?sort=date)

Maar hebben Parket en Overheid samen iets bedisseld… onder een nog grotere druk?
En van wie dan?

Tot waar reikt de piramide van hun vazaliteit?

Sinds de Stratterageheimen weet men in Nederland nu al hoever men komt, met wat ze daar Openbaarheid van Bestuur noemen.

Een overheidsorgaan, dat pronkt met die openheid, College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, kreeg het voor mekaar om de belangen van het bedrijf te verdedigen, die de Stratterageheimen wil verborgen houden.
Bij de verdediging ging men bovendien zover, door het hof af te dreigen, dat een diplomatieke rel zou ontstaan met een ander land, indien die geheimen zouden prijsgegeven worden.
(De piramide van vazaliteit, dan?)
En beter nog, toen de rechtbank bij arrest toch de openbaarheid ervan oplegde, tekende CBG aanvankelijk bij de Raad van State beroep aan.
Weeral in het belang van het farmaceutisch bedrijf.
Dat beroep werd uiteindelijk ingetrokken toen men tot het besef kwam dat men eigenlijk voor de Volksgezondheid had moeten opkomen (een stukje van een ‘onbekwame’ buitenlandse apotheker was daar niet helemaal vreemd aan).
Zijn die geheimen nu al openbaar?
Neen, die geheimen zijn nog steeds verborgen en zullen ook verborgen blijven.

Heel toevallig heeft de vazaliteit bij ons ook wel iets met die verborgen openbaarheid te maken.
Heel toevallig zal van openbaarheid niet veel in huis komen.

Kim zal niet voor assisen terechtstaan, omdat anders ook de echte schuldigen zouden opgeroepen worden, en omdat Parket en Overheid, daar veel te laf en te corrupt voor zijn.
En voor de psychiatrie wordt dit een goede zaak.
Als Boeloeboeloe- en Wadawada-tovenaars zal men ze nog steeds al dokters beschouwen, en dat horen ze graag.

Maar… die zaak stinkt ook !

Temeer dat nu toch heel sterk opvalt, dat hier ‘vreemde’ overwegingen schijnen een voorrang te krijgen.

Het parket behandelt in deze zaak niet alleen meer de drievoudige moord, maar een fantoomprocedure om een heel vieze zaak cosmetisch proper te kunnen inpakken.

Een verbaasde maatschappij blijft toekijken.

Of hoe het parket ook in de beerput is terecht gekomen.

Fernand Haesbrouck schreef onlangs ook een column over het gebeuren in Dendermonde op LVB.net

————————————

Fernand Haesbrouck, apotheker.

Recente artikelen