Patiëntenverhuizing naar Orbis Medisch Centrum

Array

orbisVandaag opent het Orbis Medisch Centrum haar deuren. Precies op de grens van Sittard en Geleen.  Het OMC is te beschouwen als het ziekenhuis van de 21ste eeuw. Door financieringsproblemen dreigde het ziekenhuis even failliet te gaan nog voor het open was. Maar vandaag is de verhuizing dan een feit en is deze gladjes verlopen.

Het complex omvat behalve een ziekenhuis met een afdeling voor spoedeisende hulp, ook een huisartsenpost, een revalidatiekliniek en een kliniek voor geestelijke gezondheidszorg.  In het atrium, de grote hal van het ziekenhuis, bevindt zich een zorgboulevard met winkels voor hulpmiddelen en voor het regelen van aanvullende zorg.


Chronologisch verslag

  • 13.00 uur: De Dienstapotheek heeft vanochtend rond 08.30 uur de deuren geopend. Inmiddels hebben ruim 50 patienten de apotheek op de nieuwe locatie bezocht, dat is iets meer dan gebruikelijk op zaterdagochtend.
  • 12.30 uur: De laatste patienten van Orbis Invia zijn gearriveerd. In totaal zijn er 70 patienten uit Invia verhuisd. Volgens mevrouw Swaen-Odekerken (70) uit Geleen is de verhuizing prima verlopen. Zij mist alleen haar kamergenote, maar gelukkig ligt zij op de kamer naast haar. Overigens zijn alle medewerkers van Orbis Invia, met uitzondering van de medewerkers die uit de nachtdienst zijn gekomen, vandaag aanwezig om ‘hun’ patienten te begeleiden en wegwijs te maken in Orbis Revalidatie.
  • 12.00 uur: Nog drie patienten te gaan. De hele verhuisoperatie verloopt voorspoedig, naar verwachting zijn alle patienten om 13.00 uur verhuisd.
  • 11.41 uur: …en het is een jongen! Wes Noblesse is zojuist als eerste baby ter wereld gekomen in het Orbis Medisch Centrum. Hij is het broertje van Jelle en Jesse. De trotse ouders Patrick Noblesse en Tamara Snel (uit Urmond) ontvingen felicitaties en bloemen van de ziekenhuisdirectie en voor Wes was er uiteraard zijn allereerste knuffelbeest, ter beschikking gesteld door Orbis Hulpmiddelencentrum.
  • 10.45 uur: Naar verwachting wordt binnen een uur de eerste baby geboren in het Orbis medisch Centrum
  • 10.40 uur: De verhuizing van de clienten van het Prins Claus Centrum naar Orbis Geestelijke Gezondheidszorg verloopt voorspoedig. De patienten die inmiddels op de nieuwe locatie zijn gearriveerd, vinden het geweldig en verkennen het gebouw en de afdeling. De aanwezige medewerkers stellen de clienten op hun gemak en pakken de verhuisdozen uit.
  • 10.30 uur: De hele verhuisoperatie ligt ongeveer een kwartier voor op schema, er zijn geen bijzonderheden, het vervoer van de patienten van de oude locatie naar Orbis Medisch Centrum verloopt vlekkeloos.
  • 10.30 uur: directeur Cees Sterk: “Het is een fantastische dag. Voor iedereen die zich de afgelopen periode hiervoor heeft ingespannen is dit de kroon op het werk. We kunnen eindelijk laten zien dat het concept zoals we dit bedacht hebben in de praktijk ook werkt.”
  • 10.15 uur:  Ruim 100 van de 134 patienten zijn inmiddels verhuisd.
  • 09.00 uur:  Ook de eerste clienten van Orbis GGZ en Orbis Revalidatie zijn met een bloemetje in OMC verwelkomd.
  • 07.07 uur: Laatste geboorte op locatie Walramstraat. Moeder Sharon van der Lende (werkzaam als verpleegkundige in het Atrium MC) en vader Roy Vleugels zijn de trotse ouders van zoon Kian. Hij is de allerlaatste baby die op de oude locatie geboren is. Kian is het broertje van Mitch. De familie maakt het prima.
  • 06.10 uur: de eerste patient wordt onder daverend applaus in Orbis Medisch Centrum ontvangen door ziekenhuisdirecteur dhr. Cees Sterk

Hier vindt u een fotoverslag op de site van Orbis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen