Ziekenhuis geeft garantie op bypass operaties

Array

bypassNegentig dagen garantie geeft het Geisinger ziekenhuis in de Amerikaanse staat Pensylvanie op de door haar uitgevoerde bypass operaties. Treden er complicaties op in die periode, dan biedt het ziekenhuis hulp voor haar rekening.  Dat ziekenhuis kan dat doen door

1.  haar zorgpaden voor bypass operaties zo veel mogelijk te baseren op evidence based medicine

2.  de professionals uitstekend te scholen

3.  een patientveiligheidssysteem te hanteren dat mogelijke fouten onmiddellijk signaleert en

4.  een elektronisch informatie systeem te hanteren waarin de beslisboom van het zorgpad is ingebouwd.

Deze kennis droeg de Leuvense hoogleraar zorgwetenschappen Walther Sermeus over tijdens het congres Recente Ontwikkelingen in Zorgpaden en Zorgstraten in ziekenhuizen, dat het Julius Centrum organiseerde op vrijdag 30 januari. U treft gedetailleerde informatie over het Geisinger ziekenhuis aan op: www.geisinger.org, doorklikken op provencare.

Het ziekenhuis trekt van heinde en ver patienten aan. Zorgverzekeraars staan in de rij om contracten te mogen sluiten.  De Power Point Presentatie van Sermeus en andere sprekers op genoemd congres treft u aan op www.integratedcare.nl doorklikken op nascholing en gehouden congressen.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen