Scheper Ziekenhuis in Emmen getroffen door MRSA en Noro-virus

Array

scheper-ziekenhuis-emmenHet Scheper Ziekenhuis in Emmen kampt met een dubbele besmetting, met de mrsa-bacterie en het noro-virus. De besmettingen doen zich voor op verschillende afdelingen. Zestig bedden van de 340 bedden kunnen niet worden gebruikt, en onder meer een voorraadruimte van het Scheper Ziekenhuis is noodgedwongen omgebouwd tot behandelafdeling. Er kunnen geen patienten worden overgebracht naar andere ziekenhuizen in Drenthe; alle klinieken zijn vol vanwege de griepepidemie.

Het grote aantal longpatienten en de uitbraak van het zeer besmettelijke noro-virus (buikgriep) is oorzaak van het ernstige personeels- en beddentekort bij het Scheper Ziekenhuis. Volgens de directie zijn vijftig tot zestig patienten met een longaandoening opgenomen. Dat is twee keer meer dan gemiddeld. Het ziekenhuis heeft daarbij last van de gevolgen van een mrsa-besmetting en er is veel ziekte bij personeel. Een afdeling is compleet gesloten. De dagbehandeling is tijdelijk verplaatst.

Volgens hoofd personeel & organisatie Albert Siblesz kunnen de geplande operaties van vanochtend met moeite doorgaan. Er wordt overlegd met omliggende ziekenhuizen over de mogelijkheden patienten over te nemen.

Het ziekenhuis spreekt van een noodsituatie. Door de grote toeloop van onder meer extra longpatienten als gevolg van de griepepidemie is vorige week al een patientenstop ingesteld. Afgelopen vrijdag werd vervolgens bij één patient de mrsa-besmetting vastgesteld. Om verspreiding te voorkomen is het ziekenhuis verplicht preventieve maatregelen te nemen. Vandaag komt de definitieve uitslag van de tests.


De druk op het personeel is zo groot dat afgelopen weekeinde een beroep werd gedaan op het ministerie van defensie om militair verpleegkundigen in te zetten. Managers met een verpleeg-achtergrond staan weer aan het bed en ook is ander personeel opgeroepen om de verpleging bij te staan.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen