Buitenpolikliniek Dronten in april open: Zorg dichtbij

1
341

drontenEindelijk kunnen we u berichten over de ontwikkelingen rond de polikliniek in Dronten. Het hele proces heeft vertraging opgelopen omdat St Jansdal toch het liefst gezamenlijk met het ziekenhuis in Lelystad een polikliniek in Dronten wilde openen. De Raad van Bestuur heeft de gesprekken met Lelystad een eerlijke kans gegeven en dat betekende vertraging. Op dinsdag 10 februari heeft vooralsnog het laatste gesprek plaatsgevonden. De heer Loek Winter heeft aangegeven dat hij geen vertrouwen heeft in samenwerking met St Jansdal en een gezamenlijke polikliniek in Dronten dus niet ziet zitten.

Op woensdag 11 februari is besloten dat St Jansdal alleen verder gaat en de bedoeling is dat onze polikliniek in Dronten eind april open gaat. Een groot deel van de medisch specialisten gaat daar spreekuren houden. Ook voor onder andere röntgendiagnostiek en functieonderzoeken kunnen patienten terecht in onze vestiging in Dronten.Door de gesprekken met Lelystad hebben de onderhandelingen en de voorbereidingen voor de (ver)bouwactiviteiten vertraging opgelopen. Naar verwachting wordt een en ander deze week afgerond. De buitenpolikliniek komt op het terrein van Kwintus Nova. Het is de bedoeling dat de bouwactiviteiten op zeer korte termijn starten. Uiteraard zullen we u de komende tijd regelmatig op de hoogte houden over de voortgang van de activiteiten in Dronten.

De extra patienten stroom en alle voorbereidingen voor de polikliniek in Dronten hebben heel veel energie gevraagd van medewerkers en medisch specialisten. De komende tijd zal er nog veel gevraagd worden van een grote groep mensen.

St Jansdal hoopt tot een mooie buitenpolikliniek te komen in Dronten. Een goede patientenzorg daar gaat het om. Uitgangspunt is dat we de inwoners van Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant dichtbij goede poliklinische voorzieningen willen bieden.
> Reageer

1 REACTIE

Comments are closed.