Media Zorg introduceert nieuw kennisplatform zorginkoop

Array

Pieter Vos, algemeen secretaris van de Raad voor Volksgezondheid en Zorg (RVZ):

“Strategisch gezien is zorginkoop van groot belang om de politieke doelstellingen te realiseren.”

“De deelmarkt zorginkoop gaat en moet een beslissende rol krijgen.”

zkopersZkopers: het eerste en enige vakblad over zorginkoop! Download hier de eerste editie van Zkopers.‘Zorginkoop heeft de toekomst’ is de titel van de achtergrondstudie bij het advies van RVZ aan de Minister in 2008 inzake zorgcontractering. De onderzoekers stellen in dit advies onder meer vast dat ‘zorginkoop nog in de kinderschoenen staat, het vak nog onvoldoende professioneel wordt uitgevoerd en de (zorg)inkoopcompetenties gemiddeld genomen onderontwikkeld zijn’.uitreiking-zkopers

‘De nieuwe zorginkoper moet nieuwe competenties ontwikkelen’ benadrukt ook Pieter Hasekamp, algemeen directeur Zorgverzekeraars Nederland. ‘In het oude stelsel was de inhoudelijke rol van de zorginkoper beperkt’, stelt hij. ‘Dat verandert nu snel. Zaken als kwaliteit, ketenzorg, service én prijs strijden in de onderhandelingen om voorrang. Het gaat nu wel degelijk om de inhoud en dit betekent dat de zorginkoper andere competenties moet ontwikkelen. De nieuwe zorginkoper bij de zorgverzekeraars is hoger opgeleid, klantgericht, kan intern en extern goed samenwerken en heeft organisatorische sensitiviteit.’

Kortom: zorginkoop is hot. De belangen zijn enorm. De rol van de zorginkoper wordt steeds belangrijker en dominanter.

Daarom Zkopers: het kennisplatform zorginkoop

Doelgroep

Zkopers is voor iedereen die een rol speelt in zorginkoop. Of men nu werkzaam is bij een zorgverzekeraar, zorgkantoor, gemeente, provincie, werkplein of het UWV. Of men nu curatieve zorg, care, Wmo, jeugdzorg of arbo & reïntegratie inkoopt. Al deze partijen hebben dezelfde missie: tegen een optimale prijs-kwaliteitverhouding zorg inkopen voor de klant, verzekerde of client.

Kennisplatform

De inhoud van Zkopers komt tot stand in nauwe samenwerking met een professionele redactieadviesraad. Zkopers is allereerst gestart met een vakblad en deze wordt in een oplage van 5.000 exemplaren gratis verspreid onder bovengenoemde zorginkopers. Ook brancheorganisaties, directies van ziekenhuizen en zorginstellingen, de ministeries en patientenorganisaties staan op de verzendlijst van Zkopers. In de loop van 2009 lanceert Media Zorg onder het label Zkopers een website, workshops, congressen en De Zorginkoper van het Jaar Award.

Media Zorg

Zkopers is een initiatief van uitgeverij Media Zorg. Onder meer uitgever van Huisarts 24/7 en de HAP krant. Eigenaar Manon van Leeuwen is tevens hoofdredacteur van Huisarts in Praktijk van de LHV.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen