Astmafonds publiceert kwaliteitscriteria voor inkoop COPD-zorg

Array

copd1Astmafonds longpatienten vereniging hebben vijftien indicatoren geformuleerd voor verantwoorde zorg aan patienten met COPD.

Ik noem er enkele:1. Wordt er gebruikt gemaakt van een gevalideerd screenings isntrument om COPD patienten op te sporen?2. Is het voor de patient duidelijk wie de hoofdbehandelaar is? 3. Participeren COPD patienten in een beweegprogramma?

Van de vijftien kwaliteitsindicatoren hebben er dertien betrekking op het zorgproces en twee op de uitkomst. De Astmaverenigingen willen dat zorgverzekeraars de genoemde indicatoren gaan gebruiken bij het inkopen van zorg.

Het rapport heet COPD: kwaliteitscriteria vanuit patientenperspectief.  Informatie is aan te vragen via www.astmafonds.nl. Ik kreeg het deze week van de directeur van het Astmafonds, Michael Rutgers.
Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen