Wii-arm steeds vaker bij de fysiotherapeut

Array

wii-sportsIn de Groningse praktijk voor fysiotherapie is in korte tijd een tiental klachten binnengekomen van mensen die last kregen van hun arm door gebruik van de Nintendo Wii. De fysiotherapeuten krijgen steeds vaker kinderen in hun praktijk met een Wii-arm. Het gaat om kinderen die last hebben gekregen van hun arm doordat ze te lang achter elkaar bezig zijn geweest met het populaire computerspel Wii. Dat zei de Groningse fysiotherapeut Auke Wagenmakers woensdagmiddag. Volgens de fysiotherapeut komt dat omdat de Wii-spelers geen begeleiding krijgen van een coach. Daardoor denken mensen er niet aan om eerst een warming-up te doen. Wagenmakers wil het spel niet ontraden. Het spel is zeker ook voor oudere mensen die bijvoorbeeld in een verpleeghuis wonen een hele goed manier om aan beweging te doen. Maar alles met mate.

Het zou volgens hem goed zijn wanneer men het een beetje in de gaten houdt dat men het spel niet te lang blijft spelen. Overigens komen er ook steeds vaker ouderen met een Wii-arm in zijn praktijk.

ANP

Recente artikelen