Afspraak maken bij het OLVG kan online

Array

olvgVanaf vandaag kunnen patienten online een afspraak maken bij diverse poliklinieken van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam. Het OLVG is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat deze service biedt. Hiermee kan de patient 24 uur per dag, zeven dagen per week via de computer een afspraak direct vastleggen, wijzigen en annuleren. Daarbij kan de patient een keuze maken uit gewenste specialist, datum, tijd en zelfs locatie.

De service is vergelijkbaar met het online regelen van een kaartje voor bijvoorbeeld een concert in het Concertgebouw waarbij gekozen kan worden uit datum, tijd en stoel. Zo ook in het OLVG: de patient regelt zelf bij welke specialist hij de afspraak wil hebben, wanneer, hoe laat en op welke locatie; Oosterpark of Prinsengracht.

Patienten kunnen online een afspraak maken bij de poliklinieken Gynaecologie/Verloskunde, Keel- Neus- Oorheelkunde, Mondziekten- Kaak- en Aangezichtschirurgie, Oogheelkunde en Urologie. Later dit jaar zullen meer poliklinieken volgen.

Anneke Buys, als bedrijfsleider Gynaecologie/Verloskunde nauw betrokken bij de invoering, is blij met deze nieuwe service: “Voor patienten is het ideaal, ze kunnen de afspraak wanneer ze maar willen zelf maken. Wij zitten daar niet meer tussen. Voor de andere patienten die de polikliniek bellen, betekent het dat we daardoor telefonisch beter bereikbaar zijn.”

De online afsprakenservice is bereikbaar via www.olvg.nl. Daar staat per polikliniek omschreven voor welke consulten en behandelingen online een afspraak kan worden gemaakt. Na een eenmalige registratie kan de patient met een paar drukken op de knop een afspraak regelen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen