Leraren interesseren zich niet voor gezonde kinderen

Array

gouden-tipVoor het congres over gezondheidsonderwijs, op 8 april (zie ook het bericht hierboven) hebben zich tot nu toe zestig personen aangemeld. Dat is een mooi aantal. Op die dag zijn dat er naar verwachting ongeveer honderd. Wat opvalt is dat alle aanmeldingen komen van GGD’en, onderzoeksinstituten en kenniscentra zoals Trimbos Instituut, RIVM en Stivoro.

Van middelbare scholen zelf en middelbare beroepsopleidingen komen geen aanmeldingen binnen. Behalve dan van de scholen waarmee we al samenwerken. We hadden gehoopt dat er van een stuk dertig ( van de 1500) scholen belangstelling zou bestaan. We hebben drie maal een mailing verstuurd en  aandacht gevraagd via nieuwsbrieven en vakbladen. Maar wie onderwijs geeft, komt niet.

Het lijkt wel of leraren niet geïnteresseerd zijn in de gezondheid van hun leerlingen. Terwijl de toegangsprijs van dit congres slechts 75 euro bedraagt. Wij houden wel vol vanuit het gezondheid bevorderende Julius Centrum. Maar het is zo wel zaaien op rotsige bodem.

Wie ons een gouden tip aan de hand doet om alsnog die dertig scholen naar Breda te krijgen, mag zelf gratis komen. Nog één keer voor  de goede orde: Op 8 april organiseert het Julius Centrum een congres in Breda over Recente Ontwikkelingen in het gezondheidsonderwijs op middelbare scholen en het middelbaar beroepsonderwijs. Dat congres is een jaarbeurs van nieuwe lesmethoden en goede voorbeelden op bijvoorbeeld het geven van lessen over de gevaren van het roken., Wilt u naar dit congres? Surf dan naar www.integratedcare.nl <http://www.integratedcare.nl/>  en klik door op nascholing. Kunt u zelf niet, maar heeft u een kind op een middelbare school? Stuur dan deze mail  naar de schoolleiding en vraag twee docenten af te vaardigen.

auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen