Opleiding voor gevangenisartsen gaat in september weer van start

Array

psychiatrieIn Nederland werken ongeveer 130 huisartsen in gevangenissen. Zij zien gedetineerde patienten. Die hebben vaker dan een burgerpopulatie last van psychiatrische problemen, verslavingen, emotionele uitbarstingen en infectieziekten. Bij consulten loopt de huisarts een hogere kans op intimidatie door de patient.

Vanwege de specifieke setting en pathologie organiseren het Ministerie van Justitie, de Landelijke Huisartsen Vereniging en het Julius Centrum opnieuw een Basisopleiding voor Justitieel Geneeskundigen. Die gaat in september 2009 van start  met twee groepen.

Bent u huisarts of sociaal geneeskundige? Heeft u een bijbaan in een gevangenis? Heeft u belangstelling om uw kennis en vaardigheden te vergroten via een gratis (door Justitie betaalde) en geaccrediteerde cursus te vergroten? Stuur dan een mail naar cursus coördinator Clarine Sies op [email protected] <mailto:[email protected]>

auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen