KWF Kankerbestrijding lanceert een trial-databank op www.kankeronderzoek.info

Array

kankeronderzoekinfoVanaf dinsdag kunnen kankerpatienten online een overzicht vinden experimentele behandelingen. De site kankeronderzoek.info geeft betrouwbare en objectieve informatie over behandelingen waarvan de werking en de resultaten nog worden onderzocht.Experimentele kankeronderzoeken (ook wel trials genoemd) waren voorheen niet bekend bij het grote publiek, maar alleen bij artsen en onderzoekers. De site kankeronderzoek.info past in de ontwikkeling dat u als patient meedenkt over het behandeltraject. Ook is een patient met deze online informatie niet meer volledig afhankelijk van de kennis en doorverwijzing van hun behandelend arts.

KWF Kankerbestrijding lanceert een databank op www.kankeronderzoek.info, waarin alle ’trials’ naar kanker zitten. Een trial is een onderzoek waarbij nieuwe behandelingen of medicijnen op mensen worden getest. Artsen zijn lang niet altijd op de hoogte van alle experimentele onderzoeken.  Met de informatie op de website kunnen patienten in gesprek gaan met uw behandelend arts over eventuele deelname aan de behandeling. De informatie op de website zorgt er tevens voor dat u een betere gesprekspartner bent voor de specialist.
Patienten kunnen hun gegevens invoeren en de databank zoekt dan alle relevante trials op. Ze kunnen daarmee naar hun arts, die hen vervolgens aanmeldt. Er zijn patienten die om uiteenlopende redenen meer informatie willen over nieuwe, experimentele behandelingen. Bij voorbeeld als er verder geen standaardbehandeling meer mogelijk is, of omdat zij de medische wetenschap verder willen helpen.

De site is een gezamenlijk initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatientenorganisaties (NFK), het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ) en het Integraal Kankercentrum Oost (IKO).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen