Hoofdpijnzelftest van MSD

0
266

hoofdpijn-nlHeeft u wel eens last van (hevige) hoofdpijn? Met deze eenvoudige hoofdpijnzelftest kun u erachter komen aan welke hoofdpijn u lijdt. Vul de vragenlijst in. De ingevulde vragenlijst is een handig hulpmiddel om uw arts een beeld te geven van de invloed die de hoofdpijn heeft op uw dagelijks leven. De site is gemaakt door MSD

In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wordt, onder leiding van de neurologen Prof. Dr. M.D. Ferrari en Dr. G.M. Terwindt, al vele jaren wetenschappelijk onderzoek verricht naar de oorzaken, behandeling en gevolgen van migraine en andere vormen van hoofdpijn. Het onderzoek vindt plaats in een groot internationaal samenwerkingsverband met andere gerenomeerde academische onderzoekscentra in de wereld. Vanuit het LUMC zijn hierbij met name betrokken de afdelingen Neurologie, Humane Genetica, Radiologie en Huisartsgeneeskunde, in samenwerking met de “Biomolecular Mass Spectrometry Unit” en het “Netherlands Metabolomics Centre”.

De belangrijkste onderzoeksonderwerpen zijn:

  1. Erfelijke oorzaken voor migraine
  2. Biochemische oorzaken voor migraine
  3. Invloed van (te veel) medicatie gebruik
  4. Effect van hoofdpijnaanvallen op de hersenen en de rol van bloedvaten
  5. Ontwikkeling en uittesten van hoofdpijnspecifieke medicaties
  6. Gezamenlijk voorkomen van hoofdpijn met andere ziektes zoals depressie en herseninfarcten

Heeft u belangstelling om deel te nemen aan het wetenschappelijk onderzoek naar de erfelijke (1) en biochemische (2) oorzaken voor migraine, dan kunt u voor meer informatie en aanmelden terecht op de hoofpijnpagina van de website van het LUMC.