MC Groep sluit Acute zorg Emmeloord per 1 april

Array

seh-mc-groepMC Emmeloord sluit de afdeling, omdat er te weinig mensen met kleine kwetsuren naar de acute opvang komen. Inwoners van de Noordoostpolder (Flevoland) kunnen vanaf 1 april niet meer in het Emmeloordse ziekenhuis terecht voor acute opname. De MC Groep maakte vrijdag bekend die te sluiten. Het is volgens haar daarom niet langer rendabel om de opvang open te houden. In een persbericht van het ziekenhuis staat dat de sluiting te maken heeft met het geringe aantal patienten dat gebruik maakt van de opvang.

De Raad van Bestuur van de MC|Groep heeft besloten de Acute Opvang (ACOP) in Emmeloord per 1 april 2009 te sluiten. Om redenen van kwaliteit en doelmatigheid heeft de Raad van Bestuur van de MC|Groep besloten per 1 april a.s. geen Acute Opvang (ACOP) meer in MC|Emmeloord aan te bieden. Het besluit heeft te maken met het geringe aantal patienten dat gebruik maakt van de ACOP in Emmeloord.De sluiting van de ACOP in Emmeloord heeft uiteraard geen gevolgen voor de opvang van patienten op de SpoedEisende Hulp van MC|Lelystad.

Patienten zijn straks voor spoedgevallen aangewezen op de locatie in Lelystad van de MC Groep van Loek Winter.  Het Antonius Ziekenhuis is verrast dat het MC Emmeloord per 1 april de afdeling acute opvang sluit. Die sluiting is niet met het ziekenhuis in Sneek overlegd. Desondanks zegt directeur Wouter van der Kam van het Antonius Ziekenhuis dat het wel gaat lukken om vanaf woensdag de spoedeisende hulp in Emmeloord over te nemen. Daarvoor moeten wel afspraken met chirurgen en spoedartsen worden gemaakt.

Recente artikelen