Politie roept Sophie Hankes, voorzitter van SIN-NL- op voor verhoor inzake belediging

Array

sophie-hankesPer brief heeft de politie te Utrecht  Mr. Sophie Hankes voorzitter van SIN-NL, organisatie voor slachtoffers van medische fouten ontboden om op het politiebureau te verschijnen.  Reden van de ontbieding is aangifte van belediging dan wel smaadschrift en de politie zal verdachte verhoren.  Het gesprek met de politie vindt plaats op:

maandag 30 maart 2009 15.00 uur, politiebureau adres: Kaap Hoorndreef 3 te Utrecht. De organisatie Slachtoffers Iatrogene Nalatigheid Nederland laat zich regelmatig zeer scherp uit om misstanden in de zorg aan de kaak te stellen. Volgens Sophie Hankes zouden sommige artsen zich onvoldoende hebben gehouden aan de Wet Geneeskundige Behandelings Overeenkomst (WGBO). Zij stelde een zwarte lijst op.

De politie heeft aan Sophie Hankes niet laten weten wie de aangifte heeft gedaan, waarom de aangifte is gedaan, wanneer de aangifte is gedaan en wat de inhoud is van de aangifte. Als reden voor het weigeren van antwoord voert de politie het belang van het onderzoek aan. De politie is inmiddels door Hankes op de hoogte gesteld van haar gezondheidstoestand. Mr. Hankes vermoed dat de aangifte te maken heeft met een aangifte die zij in juni 2008 tegen dr. Biemans radioloog, dr. Alting van Geusau neuroloog en directeur van Houdenhoven, ziekenhuis Gorinchem wegens mishandeling, fraude, toebrengen van lichamelijk letsel en achterlaten van een hulpbehoevende in nood, van een ernstig zieke patiente. In maart 2009 liet de Officier van Justitie aan Hankes weten dat er geen vervolging zou worden geinsteld omdat de foutieve operatie verjaard zou zijn. Tot dat er duidelijkheid is over de situatie heeft het bestuur van Medicalfacts besloten om de berichten van Sophie Hankes offline te zetten. Net als iedere andere lezer, kunnen lezers berichten plaatsen op Medicalfacts. Hangende het onderzoek halen we de berichten van Sophie Hankes van de site

Mr. Sophie Hankes is Voorzitter Slachtoffers Iatrogene Nalatigheid-Nederland en ze is Voorzitter Iatrogenic Europe Unite-Alliance


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Politie roept Sophie Hankes, voorzitter van SIN-NL- op voor verhoor inzake belediging"

  1. Beste Sophie,

Comments are closed.

Recente artikelen