Jaarlijkse vaccinatie besmettelijke kinderziekten

Array

vaccinatieDe gemeente Utrecht (GG&GD) houdt van 6 april tot en met 17 april 2009 de jaarlijkse vaccinatiecampagne tegen besmettelijke kinderziekten. Zo’n drieduizend Utrechtse kinderen ontvangen een oproep voor een prik. Inenten is van groot belang om kinderen te behoeden voor ernstige, besmettelijke ziekten. Door de kinderen herhaaldelijk te vaccineren maakt het lichaam afweerstoffen aan die hen langdurig beschermen.

Oproep voor alle 9-jarigen
De ouders/verzorgers van alle kinderen die in 2000 zijn geboren (de 9-jarigen), ontvangen binnenkort een oproep in de bus om hun kind(eren) te laten vaccineren. De kinderen krijgen een uitnodiging voor een herhalingsprik tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en tegen de bof, mazelen en rode hond (BMR).In de oproepbrief staan de locatie en tijd vermeld. Het inenten gebeurt door artsen, verpleegkundigen en assistenten in de wijkgebouwen van de GG&GD te Utrecht, in het Juliuscentrum Vleuterweide te Vleuten en in een locatie van de welzijnsorganisatie Zuwe in De Meern. De GG&GD verzoekt ouders/verzorgers om op de aangegeven tijd te komen en de oproep en de inentingskaart van hun kind mee te nemen. Mochten ouders overdag verhinderd zijn, dan is het mogelijk een avondspreekuur te bezoeken.

Informatie
Voor meer informatie kunnen ouders/verzorgers op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur bellen met de GG&GD,  030 – 286 34 40, of zie www.utrecht.nl/jeugdvaccinatie.

Recente artikelen