Nieuw bestuur Patiëntenvereniging voor Neurostimulatie (PVVN) wil neurostimulatie bekender maken

Array

pvvvDe Patientenvereniging voor Neurostimulatie PVVN heeft een nieuw bestuur. Lidy Luijerink wordt de nieuwe voorzitter. José Zwiers is de nieuwe coördinator van de contactpersonen, tevens lid algemeen bestuur en Kees Wieling is toegetreden als algemeen bestuurslid. Tien jaar geleden startte het huidige bestuur onder leiding van Frans van de Wiel. In tien jaar heeft de PVVN veel bereikt. Zo heeft de vereniging meer bekendheid en begrip gecreeerd voor patienten die lijden aan ernstige incontinentie en chronische zenuwpijnen.

Lidy Luijerink, de nieuwe voorzitter van de PVVN is klaar voor haar nieuwe functie:  “Duizenden Nederlanders worden dagelijks geconfronteerd met het leed en ongemak veroorzaakt door zware incontinentieproblemen van urine of ontlasting of met blijvende chronische pijn. Ik zie het als een uitdaging om de problemen van deze patienten meer bespreekbaar te maken en te zorgen dat zij niet in een sociaal isolement terecht komen. Daarnaast willen we neurostimulatie nog bekender maken.”Frans van de Wiel zal nog tot eind dit jaar bij de PVVN aanblijven om Lidy Luijerink in te werken.

Neurostimulatie, met behulp van een soort van pacemaker, beïnvloedt door middel van nauwkeurig gecontroleerde lichte elektrische pulsen de zenuwen in bepaalde gebieden bij het ruggenmerg. Hierdoor wordt de werking van het zenuwstelsel beïnvloedt, met vaak een duidelijk positief effect op de klachten van deze mensen. Nieuw bestuurslid José Zwiers over het effect van de neurostimulator: “De stimulator heeft me opgeleverd dat ik niet meer de hele dag pijn heb. Het grootste verschil is dat ik weer meer in het leven kan staan in plaats van alleen maar te ‘overleven’.”

Over de PVVN
De PVVN is een patientenbelangenvereniging die mensen met deze problemen informeert en ondersteunt. In het bijzonder spant de PVVN zich in om patienten te adviseren en inlichtingen te verstrekken in de behandeling met neurostimulatie. Op dit moment is deze behandeling in Nederland beschikbaar in circa 30 ziekenhuizen voor de chronische pijn en in circa 10 ziekenhuizen voor de incontinentie en blaas- of darmfunctiestoornissen. Voor meer informatie en lidmaatschap kan de website www.pvvn.nl geraadpleegd worden.

Recente artikelen