Stichting Continuering Uitvoering AWBZ West en Curator Frank Somers handelen zaken failliet Meavita af

Array

lagroadvocatenZorgvisie meldt vandaag dat in het faillissementverslag van Stichting Meavita Dienstencentrum staat dat het verstrekken van een lening van 3,5 miljoen euro van Meavita Nederland aan de Stichting Meavitagroep mogelijk niet door de beugel kan. Dit faillissementverslag staat sinds vandaag op de site van advocatenkantoor La Gro.
De zorgorganisatie Meavitagroep in Den Haag is Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) geworden. De rechtbank in Den Haag heeft op 9 maart jl. de resterende onderdelen van de Meavitagroep Den Haag (Thuiszorg, Woonzorg, Flexwerk, Dienstencentrum,  Meavitagroep en Support Services) failliet verklaard. Een nieuwe stichting heeft alle klanten die zorg ontvangen vanuit de AWBZ en alle medewerkers overgenomen. De curatoren en de nieuwe stichting hebben hierover overeenstemming bereikt. Curator Somers onderzoekt nog wel een aantal transacties Meavita omdat er mogelijk sprake van fraude is.

De formele naam van de overnemende stichting luidt Stichting Continuering Uitvoering AWBZ West, maar de organisatie zal de nieuwe naam Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) gaan dragen. Bestuurder is Gerrit Jan van Otterloo. Algemeen directeur is Pieter de Vente.Medewerkers van Meavita hoeven niet opnieuw te solliciteren bij de nieuwe stichting; zij krijgen allen een arbeidsovereenkomst. Klanten houden zo ook hun vertrouwde verzorgenden.

De nieuwe stichting moet echter wel zo snel mogelijk maatregelen nemen om financieel gezond te worden en te blijven. Hiertoe hoopt men snel in overleg met de medezeggenschapsorganen en de vakorganisaties een sociaal plan op te stellen en uit te voeren. Zorgkantoor Haaglanden heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de nieuwe organisatie en zal de ontwikkelingen op de voet blijven volgen. De curatoren van de Stichting Meavitagroep Den Haag continueren de afwikkeling van het faillissement van de oude stichting.
Twee andere onderdelen van Meavita Den Haag waren in februari al afgesplitst van de Meavitagroep. Het betreft de onderdelen Meavita Opgroeiende Kinderen, dat is ondergebracht bij zorgorganisatie Florence en Meavita Hulp (Wmo-zorg) dat is overgenomen door Thuiszorg Service Nederland.

Uit het verslag blijkt verder dat de rechtbank in Utrecht surseance van betaling heeft verleend aan Meavita Nederland. Meavita-onderdelen Thuiszorg Groningen en Meavitagroep zijn al failliet. Andere dochterondernemingen Sensire en Vitras/CMD zijn afgestoten. Nu blijkt dat sinds zes april ook het moederbedrijf Meavita Nederland de rekeningen niet meer hoeft te betalen.

De curatoren van de betrokken Haagse onderdelen zijn dhr. mr F.J.H. Somers en mw. C.A. de Weerdt. Zij continueren de afwikkeling van het faillissement van de oude stichting. Correspondentie met de curatoren kan via het volgende adres:
Curatoren Meavita Den Haag
p/a Postbus 2020

Bron: Zorgvisie & Curatoren Meavita Den Haag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen