Bijzondere hoortest op het werk voor medewerkers AGIS

Array

Een verminderd gehoor kan problemen geven op het werk. Om die reden hebben de medewerkers van AGIS Zorgverzekeringen hun gehoor laten testen. Deze preventieve gehoorscreening werd uitgevoerd door stichting Hear the World. Deze stichting biedt bedrijven en organisaties de mogelijkheid het gehoor van hun medewerkers te laten testen én hen te laten adviseren over oplossingen op het werk. Zo kunnen op laagdrempelige wijze eventuele hoorproblemen vroegtijdig opgespoord worden. AGIS onderkent het belang van een goed gehoor en is zeer te spreken over de klantgerichte hoortesten op de werkplek.

doof

Hoorproblemen zijn nog regelmatig omgeven met schaamte: mensen durven het niet te vertellen aan collega’s en hun baas. Dat is jammer want er zijn zoveel mogelijkheden om de communicatie op de werkplek te verbeteren. De stichting Hear the World kan met een mobiele audiobus medewerkers op het werk en tijdens werktijd testen. Hiermee is de drempel om het gehoor te laten testen significant verlaagd.

Preventieve screening is van belang voor de werkgever en werknemer want uit studies blijkt dat maar liefst 10% van de werkenden een hoorbeperking heeft. Zij lopen op het werk tegen vele praktische problemen aan waar zij geen oplossing voor weten. Hoorproblemen op het werk kunnen leiden tot communicatiemisverstanden, stress, vermoeidheid en zelfs uitval en burn-out van werknemers, aldus Hear the World.

De aanpak van Hear the World is bijzonder vanwege haar integrale kijk op de problematiek. Door samenwerking met gerenommeerde partners kan er een totaaloplossing geboden worden. Deze bundeling van krachten bestaat uit de volgende organisaties: Phonak, Audiologisch Centrum Amsterdam, Fama/bureau Arbeid, Makker Hoorspecialisten, en Mrs. Slocombe.

Bij AGIS zijn ze in ieder geval erg tevreden. De uitkomsten van de screening worden verder gebruikt om nog meer kennis op te doen over goede oplossingen voor werkenden met een beperkt gehoor, in samenwerking met de Universiteit van Maastricht.

Over Hear the World:
Hear The World is een wereldwijd initiatief van hoortoestellen fabrikant Phonak en heeft als doel mensen meer bewust te maken van het belang van een goed gehoor. Dit initiatief vraagt aandacht voor de sociale en emotionele aspecten als gevolg van een slecht gehoor. Circa 10% van de mensen krijgt te maken met gehoorverlies. Het informeren over preventie en oplossingen is dan ook van groot belang. De Hear the World Foundation zet zich zowel in voor preventieve oplossingen als voor het ondersteunen van mensen met een gehoorverlies en hun familie.

Recente artikelen