Klink lanceert revalidatie-EPD

0
171

epd-revalidatieMinister Klink gaf vandaag het startschot voor deze invoering, tijdens de landelijke bijeenkomst van Revalidatie Nederland. Het idee voor de ontwikkeling van een EPD specifiek voor de revalidatiezorg is op de werkvloer ontstaan, vanuit behoeften en ideeen van zorgverleners in de revalidatiezorg. Het leidt tot efficienter werken, meer tijd voor de patient en minder fouten.

Veel disciplines

Jaarlijks revalideren zo’n 65.000 patienten bij 1 van de 24 revalidatie-instellingen die Nederland rijk is.Soms moet een patient jarenlang of zijn hele leven revalideren. De revalidatie-arts speelt daarin vaak een centrale rol, met daar omheen een keur van specialisten en zorgprofessionals. ‘De veelheid aan disciplines die betrokken zijn bij revalidatie van een patient, maakt een betrouwbaar systeem voor het uitwisselen van informatie noodzakelijk’, aldus Klink in zijn toespraak.

Mijlpaal

Klink feliciteerde Revalidatie Nederland in zijn toespraak met het behalen van deze bijzondere mijlpaal voor de sector, en met de professionele opzet van het revalidatie-EPD.

Vorig artikel“Polypil neemt eerste horde”
Volgend artikelDementia Care mapping: de pilotfase voorbij
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.