VVN pleit voor cursus scootmobiel rijden

Array

a_scootmobielVeilig Verkeer Nederland vindt het positief dat het aantal verkeersdoden is afgenomen van 791 in 2007 naar 750 vorig jaar. Maar we moeten met zijn allen nog flink aan de slag om het stevige scenario van maximaal 500 doden in 2020 te halen. Veilig Verkeer Nederland vindt het zeer verontrustend dat aantal verkeersdoden onder bestuurders van gehandicaptenvoertuigen bijna is verdubbeld.

Veilig Verkeer Nederland vindt de stijging van het aantal verkeersdoden onder de bestuurders van gehandicaptenvoertuigen van 11 naar 21 zorgwekkend. Scootmobielen zijn de meest gebruikte gehandicaptenvoertuigen. Veilig Verkeer Nederland vindt dat er met het oog op de vergrijzing meer aandacht moet worden gegeven aan de veiligheid van de scootmobiel en zijn bestuurder. Wij pleiten er dan ook voor dat iedereen die gebruik maakt van een scootmobiel een cursus volgt. Bovendien blijkt uit onze ervaring dat de technische veiligheid van de scootmobiel nog verbeterd kan worden.

Bron: Ango.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen