Citaten en links naar Trouw en De Volkskrant in de ban

creativecommonsIn Nederland zijn de gedrukte media in zwaar weer beland.Het aanpakken van online auteursrechtenschenders – zoals dagblad Trouw en De Volkskrant doen in samenwerking met Cozzmoss – is een heilloze weg voor kranten. Met een dergelijke strategie schiet je jezelf uiteindelijk in de voet, betoogt Erwin Blom op Webwereld. De voorgenoemde kranten hebben auteursrechtenjager Cozzmoss ingezet om te achterhalen waar inhoud van Trouw op andere sites verschijnt. In een kwartaal zijn zoveel boeven opgespoord dat schikkingsvoorstellen met een bedrag met vier nullen zijn gedaan. Trouw rekent zich rijk.Dat schrijft Erwin Blom op Webwereld.

Maar Gerbert van Loenen, adjunct-hoofdredacteur van Trouw, is het niet met Blom eens. “Wat Trouw wil bereiken, is links”. “Als iedereen die nu nog onze productie kopieert voortaan alleen de eerste alinea overneemt en dan een link plaatst naar het volledige artikel op onze site, trekken wij bezoek en stijgen we in ranking. Zo verdienen we de kosten van onze productie terug.” (we quoten liever Trouw niet, dan maar zo)

Medicalfacts gaat echter de vingertjes daar niet aan branden. Al hebben we geen rekening of waarschuwing ontvangen. Wij doen de deur dicht. Alle links naar Trouw en De Volkskrant zullen worden verwijderd. Dus helemaal niks, nada, niente linken naar  Trouw en of De Volkskrant. Alle stukken die aan ons worden getipt, of die hier worden geplaatst, of content die passages en of links van Trouw of De Volkskrant bevatten worden geweigerd of gecorrigeerd. Ook al is het een kleine, toegestane, Quote wij willen het niet meer opnemen. Uit solidariteit met alle bloggers die al een absurde rekening of kinderachtige waarschuwing van Cozzmoss hebben gekregen.

Ook wij staan achter het mooie concept van internet. Internet is delen, doorgeven, linken, verder vertellen, citeren etcetera. Wie het makkelijk maakt om zijn inhoud te delen en dus op andere plaatsen op te laten duiken zorgt ervoor dat zijn waar en naam als een olievlek verspreidt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

4 thoughts on "Citaten en links naar Trouw en De Volkskrant in de ban"

  1. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    Saillant detail: Irene van den Berg van Cozzmoss klaagt graag mensen aan die volgens haar plagiaat hebben gepleegd doordat zij op hun website danwel weblog een stukje van een ander hebben geknipt en geplakt zonder bronvermelding. Nu wil het feit dat zij zelf ooit een commercieel artikel had geschreven dat achteraf bijna letterlijk van de website van het Nibud afkomstig bleek.
    Het door mevrouw van de Berg geschreven artikel vindt U hier en dat van het Nibud hier.
    Uiteraard had zij zelf niet aan bronvermelding gedaan en presenteert zij “mogelijkheden” als “feiten”. Lees hier de rest

  2. Beeldcultuur

    “Bij sites die veel van ons overnemen, neemt Cozzmoss meteen een advocaat in de arm”, volgens Trouw adjunct-hoofdredacteur Gerben van Loenen… Maar wat heet volgens hem veel?…
    Beeldcultuur heeft van Trouw – via Cozzmoss uiteraard – een zeer gepeperde rekening onvangen, voor welgeteld twéé artikelen!… Twee artikelen, waarvan er nota bene één zelf was toegestuurd door de geinterviewde, Jan den Boer, om deze op de Beeldcultuur-site te laten plaatsen. Het andere artikel betrof een recentie over een proefschrift over een onderwerp met referenties naar de beeldcultuur. Uiteraard zijn beide teksten per direct verwijderd. E.e.a. staat te lezen op onze site.
    De laatste email van dhr. van Loenen sprak boekdelen: “Geachte heer Van Dijck, Ik verzoek u verdere correspondentie hierover te richten aan Cozzmoss. Zij vertegenwoordigen ons in dezen. Vriendelijke groet, Gerbert van Loenen / Trouw”.
    In onze oren toch niet bepaald klinkend als oprecht en te goeder trouw… laat staan ‘open minded’ voor de aangedragen overwegingen en aangeboden schikking. Zeer terecht dat deze ontspoorde Trouw-krant op internet hierop wordt aangevallen! En niet bepaald ‘internet-minded’ zoals hierboven zo mooi beschreven.

  3. Onze hostingprovider Mijndomein steunt klanten in hun strijd met advocaten | Medicalfacts

    […] aan klanten die door advocaten worden gesommeerd hun website te verwijderen. Onlangs deden wij al citaten en links naar Trouw en de Volkskrant in de ban vanwege kinderachtige praktijken van Cozzmoss . In april verscheen op Nu.nl het bericht dat de […]

  4. Ook ik heb onlangs een rekening gekregen, omdat ik een aantal artikels zou hebben overgenomen van Applinet. Een bedrag met 4 nullen wordt me gefactureerd. Ik zou niet weten waar ik dat geld vandaan moet halen. En dat voor artikels MET bronvermelding die van 2006 dateren. Geen enkele waarschuwing kreeg ik, gewoon een factuur.Heeft iemand hier ervaring mee? Loont het de moeite om een advocaat in de hand te nemen en de “geleden schade” van Applinet aan te vechten?

Comments are closed.

Recente artikelen