Eerste officiële mededeling naar aanleiding van de verschrikkelijke gebeurtenis in Apeldoorn, 17 gewonden & 4 doden

Array

nederlandse_vlag_halfstokVanochtend heeft tijdens de koninklijke optocht een auto een ongeval veroorzaakt. Er zijn 4 doden en 5 zwaargewonden. Een verdachte is aangehouden. Er is een indicatie dat het om een bewuste actie is gegaan. Het betreft een autochtone man van 38 jaar. Hij was niet bekend bij politie of justitie. Ook is de man niet bekend binnen de psychiatrie. De verdachte wordt momenteel geopereerd en kan niet verhoord worden. De dader van het incident bij Koninginnedag in Apeldoorn handelde bewust. Dat heeft hoofdofficier van justitie Goossens bekendgemaakt op een persconferentie. De dader kwam met zijn bekentenis nadat hij kort na het incident uit de auto werd gehaald door de politie. De dader had eerder op de dag contact met de marechausee, aldus Goossens. De nationale recherche zal samen met politie onderzoek doen. De Nationaal Coördinator terrorismebestrijding is nauw betrokken bij het onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het autowrak doorzocht en niets gevonden. Dat is overigens een standaardprocedure, laat de EOD weten.

De Koninklijke bus was op dat moment net voorbij gereden. Het is niet duidelijk of het gaat om een ongeluk of dat het opzet was. Ooggetuigen zeggen dat de auto het waarschijnlijk op de bus had gemunt. Ook volgens Omroep Friesland was het wel degelijk opzet.

Het programma van het koninklijk bezoek is afgebroken.

Hare Majesteit de Koningin heeft meegedeeld, mede namens de andere leden van de Koninklijke Familie, zeer geschokt te zijn door de gebeurtenissen en leeft intens mee met de slachtoffers en hun verwanten.

UPDATE:  Hier meer informatie en beeldmateriaal van de dader en informatie van de auto

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Eerste officiële mededeling naar aanleiding van de verschrikkelijke gebeurtenis in Apeldoorn, 17 gewonden & 4 doden"

  1. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    Dit staat op medicalfacts omdat dit soort zaken te voorkomen zijn door betere psychische zorg aan mensen die in de problemen zijn. Maar er is ook een mogelijkheid dat het door medicatie komt.  Om die reden staat dit ook op Medicalfacts. We hebben diverse incidenten de afgelopen tijd gehad met mensen die door het lint gaan waar geen historie is waar men dat soort zaken van verwacht. Het is dus nog niet bekend of er medicatie in het spel is. Maar ook de manier waarop we in nederland omgaan met mensen die kennelijk die geestelijk er in de knoop zitten, verdiend de aandacht van zrogverleners in Nederland. Dit is het zoveelste drama waar scheiding leidt tot vreselijke dingen, al dan niet onder invloed van medicatie.

Comments are closed.

Recente artikelen