IGZ onderzoek naar aanbod Tamiflu op internetsites gericht op Nederland

Array

tamifluHet voorschrijven van geneesmiddelen via internet is aan strenge voorwaarden verbonden. Artikel 67 van de Geneesmiddelenwet schrijft voor dat de voorschrijver geen geneesmiddelen via het internet mag voorschrijven voor personen die hij nog nooit heeft ontmoet, die hij niet kent of van wie hij de medicatiegeschiedenis niet beschikbaar heeft.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg waarschuwt vaker voor het gevaar van medicijnen kopen op internet. Er worden steeds vaker neppillen verkocht. Verder ontbreken soms bijsluiters of worden er medicijnen aangeboden die niet in Nederland zijn geregistreerd en dus verboden zijn. Hieraan kleven reele gezondheidsrisico’s. Ook wijst de inspectie op het gevaar van internetdokters. Deze kennen de patient vaak niet en zijn dus ook niet op de hoogte van bijvoorbeeld ander medicijngebruik. Ook daarmee loopt de patient gezondheidsrisico.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "IGZ onderzoek naar aanbod Tamiflu op internetsites gericht op Nederland"

  1. Vind het echt bizar. Zijn er nu echt mensen die dit kopen?

  2. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    @ peter
    Het is ook bizar dat jij dan ook nog eens in je comment reclame maakt voor deze middelen. In Nederland is de maximum toegestane prijs voor 10 stuks Tamiflu 33,30 euro. en als het nodig is wordt het je op recept verstrekt. Er is geen enkele reden om het te moeten bestellen!

Comments are closed.

Recente artikelen