Tweede patiënt met Mexicaanse griep in Nederland

arkeflyBij een 53-jarige Nederlandse vrouw is Mexicaanse griep vastgesteld. Zij is inmiddels behandeld met oseltamivir (Tamiflu) en maakt het goed. De vrouw vloog op 29 april met vlucht OR 334 van Arkefly vanuit Cancun (Mexico) en arriveerde op 30 april op Schiphol.

Het kan niet worden uitgesloten dat zij tijdens de terugvlucht besmettelijk was. Daarom neemt de GGD Kennemmerland contact op met de medereizigers die in haar nabijheid zaten. De kans dat zij nu nog ziek worden is zeer klein. Als zij koorts en griepachtige verschijnselen ontwikkelen moeten zij contact opnemen met de huisarts. Nauwe contacten in haar directe thuisomgeving die besmettingsrisico hebben gelopen zijn opgespoord. Artsen houden hun gezondheid in de gaten.

De eerste besmetting in Nederland met dit griepvirus betrof een 3-jarig kind dat met de ouders naar een familiefeest in Mexico was geweest en na terugkomst in Nederland ziek werd. Het kind maakt het weer prima. Bij geen van de contacten is Mexicaanse griep vastgesteld.

Meer informatie over de Mexicaanse griep is te vinden op de website van het RIVM en op http://www.postbus51.nl/ of via 0800 1351

Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen