CardioCollege en The Competence Group sluiten samenwerkingsovereenkomst

Array

e-learningCardioCollege en The Competence Group gaan samenwerken op gebied van e-learning. Met een gezamenlijk portfolio van hun bestaande producten kunnen zij hun klanten nog beter van dienst zijn. Daarnaast gaan zij samen nieuwe e-learning modules ontwikkelen op het gebied van medisch specialistische kennis en handelen. Hiervoor is onlangs een samenwerkingsovereenkomst tussen beiden gesloten.

CardioCollege heeft drie uitgebreide en geavanceerde e-learning trainingen op het gebied van ECG interpretatie en coronairanatomie Deze zogenaamde e-Xpert ECG trainingen maken gebruik van complexe 3D animaties en zijn geaccrediteerd. De verschillende modules zijn geschikt voor (gespecialiseerde) verpleegkundigen, co-assistenten, arts-assistenten, cardiologen en huisartsen.

The Competence Group is aanbieder van een uitgebreid pallet aan e-learning modules voor de zorgsector en heeft een eigen leermanagementsysteem TCG Academy. Inmiddels maken ruim 65 zorginstellingen hiervan gebruik om hun medewerkers bij- en na te scholen in risicovolle medische handelingen of te ondersteunen bij de implementatie van bijvoorbeeld een EPD.

Erik Prins, directeur van CardioCollege: ‘The Competence Group heeft met haar leerportalen toegang tot 100.000 medisch professionals. Dat is natuurlijk een ideaal platform om onze scholing verder te verspreiden. De ziekenhuizen beschikken immers al over een leermanagementsysteem, waarmee onze opleidingen direct zijn te ontsluiten. En omdat zowel The Competence Group als het CardioCollege de internationale standaard (SCORM)  voor e-learning ondersteunt vormt dat geen enkel probleem.’

Toon Rijken, algemeen directeur van The Competence Group, vult aan: ‘CardioCollege heeft veel ervaring in het maken van medisch-complexe e-learning en heeft zelf ook de benodigde medische deskundigheid in huis. We gaan daarom ook kijken op welke gebieden we gezamenlijk e-learning modules kunnen ontwikkelen. Daarnaast denk ik dat onze bestaande klanten blij zullen zijn met de e-Xpert trainingen. We zien bij onze klanten naast de

e-learningtrainingen rondom voorbehouden handelingen, DBC’s, elektronische patientendossiers, applicatietrainingen en omgang met medische apparatuur ook steeds meer behoefte aan vakinhoudelijk aanbod aan e-learningtrainingen voor artsen en medisch specialisten. De samenwerking met CardioCollege sluit daar perfect op aan.’

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "CardioCollege en The Competence Group sluiten samenwerkingsovereenkomst"

  1. Goed initiatief. CardioCollege heeft uitmuntende cursussen voor ECG interpretatie.

Comments are closed.

Recente artikelen