RIBW’s massaal in actie tegen eigen bijdrage AWBZ

Array

goudvis-lampDe Regionale Instellingen voor Beschermd Wonen (RIBW) zamelen handtekeningen tegen de invoering van een eigen bijdrage in bij clienten. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Als de bezuinigingsmaatregel van minister Klink op de AWBZ doorgaat, moeten clienten die thuis begeleiding krijgen van de RIBW’s een eigen bijdrage betalen. Een client van de RIBW in Limburg is een handtekeningenactie begonnen en heeft alle RIBW’s gevraagd deze te ondersteunen. Een woordvoerster van de Vereniging RIBW Alliantie bevestigt dat alle 24 RIBW’s meewerken aan de actie.

Eigen bijdrage benadeelt zwakkeren
Bestuursvoorzitter Fer Haak van RIBW Kennemerland heeft een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de eigen bijdrage. Hij werkt ook mee aan de handtekeningenactie. Volgens het Noordhollands Dagblad gaan de medewerkers van RIBW Kennemerland met handtekeningenlijsten de deuren af. “Die eigen bijdrage levert het risico op, dat zwakke mensen van zorg gaan afzien en dan terugvallen in een slechtere toestand, waardoor juist kostbaarder hulp nodig is.”

Bron: RIBW Alliantie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen