Diana Monissen voorzitter RvB De Friesland Zorgverzekeraar

Array

diana-monissenDirecteur-generaal curatieve zorg Diana Monissen vertrekt bij het ministerie van VWS. Per 1 september 2009 wordt Monissen voorzitter van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar.Diana Monissen was sinds 1 april 2008 werkzaam als dg curatieve zorg. Toen zij enige tijd geleden werd benaderd voor de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar heeft zij besloten de uitdaging aan te gaan. Daarmee keert zij terug naar een werkomgeving waar zij eerder werkzaam was, onder meer bij zorgverzekeraars Agis en Amicon.
Monissen is van mening dat die omgeving haar beter past dan de politiek-bestuurlijke omgeving van het rijk. Ook speelden omstandigheden in de privésfeer een rol in haar besluit.

De functie van dg curatieve zorg zal tijdelijk worden waargenomen door de plaatsvervangend DG, Arnold Moerkamp.

Diana Monissen (Heerlen, 1955) studeerde pedagogiek en bestuurskunde in Nijmegen en haalde vervolgens nog haar propedeuse geneeskunde. Al tijdens haar studie was ze docent psychologie, onderwijscoördinator en plaatsvervangend hoofd van een plaatselijk verzorgingstehuis. Na een paar jaar leiding te hebben gegeven aan een training- en opleidingscentrum voor lichamelijk gehandicapten, stichtte en runde ze o.a. de hotelschool op Curacao.

Vanaf 1990 is Diana Monissen permanent werkzaam in de zorg. Tussen 1990 en 1996 bestuurde zij Lichtenvoorde, een semi-murale instelling voor mensen met een verstandelijke handicap. Onder andere introduceerde zij in deze periode innovatieve en kleinschalige woonvoorzieningen als een logeerhuis en een zorgboerderij. Tussen 1996 en 1998 was zij directeur zorgzaken van zorgverzekeraar Amicon (voorheen Oost Nederland Zorgverzekeraar) in Enschede. Vanaf 1998 werd zij bestuursvoorzitter van Mentrum, de organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg in Amsterdam, ontstaan door een fusie van een psychiatrisch ziekenhuis en twee Riaggs.

Vanaf 1 december 2005 bekleede Diana Monissen de positie van Directeur Zorg bij Agis Zorgverzekeringen. Vanaf medio 2006 zal maaktte ze ook deel uit van de Raad van Bestuur van de landelijke zorgverzekeraar.

Nevenfuncties, o.a.: lid van de Raad van Commissarissen van Prismant (zakelijke dienstverlener voor de Nederlandse gezondheidszorg); voorzitter Raad van Toezicht Rutgers-Nisso Groep (landelijk kenniscentrum seksualiteit); voorzitter van het project ‘Vrouwen Hogerop, brengt balans in de top; vice-voorzitter programmacommissie Kiezen in Zorg, ZonMW; en voorzitter programma Preferenties en Competenties van zorggebruikers, ZonMW.

Diana Monissen woont in Bussum, is getrouwd en heeft 6 kinderen: 2 meisjes en 4  jongens.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen