Smiley-vlag feestelijk uitgereikt

smileyMet de hulp van de Cliniclowns en de Alkmaarse straatmuzikant Bertje Doperwtje is gisterenmiddag op feestelijke wijze de vlag van de Stichting Kind en Ziekenhuis uitgereikt aan de kinderkliniek. Een prachtige bekroning op het behalen van de twee smiley’s: één voor de kinderafdeling (unit kinderen en tieners) en één voor de kinderdagbehandeling.

Smiley-feest
De hele dag stond in het teken van het smiley-feest.  s’ Morgens was er koffie met ‘smiley-taart’ en een optreden van een goochelaar voor de patienten van de kinderkliniek. Vervolgens kwam er clown op stelten met smiley-ballonnen, die de kinderen op de polikliniek kindergeneeskunde en chirurgische dagbehandeling bezocht. Ook is hij gespot in het Restaurant (014), waar hij de bezoekers verraste met een smiley-ballon. Daar trakteerden medewerkers van de kinderkliniek de collega’s op smiley-aardappelkroketjes.

Vlag
In de middag volgde het officiele moment: het in ontvangst nemen van de speciale vlag van de stichting Kind en Ziekenhuis. Drie toespraakjes, de Cliniclowns, Bertje Doperwtje, feestelijke drankjes en smiley-petit fours, maakten het feest compleet. De vlag komt voor twee weken in de hoofdingang te hangen en daarna buiten bij de MCA-vlag langs de Wilhelminalaan.

Kwaliteitskeurmerk
De Smiley is een landelijk kwaliteitskeurmerk voor kindvriendelijkheid. Het geeft aan dat de zorg op de afdeling waaraan de Smiley is toegekend, voldoet aan alle criteria die Kind en Ziekenhuis daaraan stelt. Open bezoek, overnachtingsmogelijkheden voor ouders bij hun kind en beschikbaarheid diverse voorlichtingsmaterialen zijn een aantal criteria waaraan moet worden voldaan. Het complete overzicht van alle criteria is te vinden op www.kinderziekenhuis.nl

Kind en Ziekenhuis
Kind en Ziekenhuis is een Landelijke Vereniging dat is opgericht in 1977 op initiatief van een aantal ouders. Zij vonden dat, in het belang van het kind, ouders meer moesten worden betrokken bij de opvang en begeleiding van hun kind in het ziekenhuis. Meer informatie www.kindenziekenhuis.nlS