Extra onderzoek naar financiën Philadelphia

Array


Er komt een extra onderzoek naar de financiele situatie van Philadelphia Zorg. De instelling beheert meer dan tien locaties in Flevoland, waar gehandicapten terecht kunnen voor werk, dagactiviteiten of woonruimte. Onlangs werd bekend dat Philadelphia 20 miljoen euro verlies heeft geleden en mensen moet ontslaan.
Dinsdag vond overleg plaats met de vakbonden. In dat overleg is afgesproken dat met spoed een accountant de landelijk opererende zorginstelling gaat doorlichten.
In Herstelplan Nieuws, het nieuwsbulletin voor medewerkers van Philadelphia over de stand van zaken van het herstelplan, hebben zij vorige week nog gemeld dat ze iedere week afhankelijk zijn van wat de banken hen willen lenen.

Philadelphia heeft geen liquiditeitsprobleem voor januari, dat wil zeggen dat er voldoende financiele middelen zijn voor de salarissen. Wel is het zo dat de banken aandringen op het in werking stellen van het financiele herstelplan om verdere verliezen en het daarmee duur lenen van extra geld te voorkomen.

Philadelphia neemt dan ook krachtig afstand van de uitspraken van Jan Kramer van de ABVAKABO FNV die deze vandaag heeft gedaan bij Omroep Gelderland als zouden de banken op ieder moment ‘de stekker er uit kunnen trekken’. Dit wekt onnodige onzekerheid bij onze medewerkers, die de indruk zouden kunnen krijgen dat de uitbetaling van hun salarissen in gevaar zou komen. Dit is niet het geval.

Philadelphia betreurt dan ook de uitlatingen van Kramer omdat zij nodeloos onrust zaaien bij medewerkers, ouder en belangenbehartigers van clienten.

 

Wat betreft de continuïteit van zorg: Philadelphia doet er alles om de gevolgen voor de directe zorg te beperken. In het herstelplan ligt daarom het accent op de directe zorgverlening. Maar, in de huidige situatie kan Philadelphia niet meer zorg betalen dan waarvoor de client geïndiceerd is. De indicatie wordt overigens vastgesteld door een onafhankelijk orgaan, het CIZ.

Recente artikelen