ABVAKABO FNV: Riante beloning voor mismanagement Philadelphia Zorg

0
220

philadelphia-medicalfacts-c-29401ABVAKABO FNV is boos over de te lange doorbetaling en riante vertrekregelingen voor de voormalige bestuurders van Philadelphia Zorg. De voormalige bestuurders werden in de zomer van 2008 door de Raad van Commissarissen uit hun functie gezet vanwege slecht functioneren, maar stonden tot ver in 2009 op de loonlijst en ontvingen een ontslagvergoeding van tonnen.

Deze riante ontslagvergoedingen staan in schril contrast met de karige regelingen die de zorginstelling over heeft voor werknemers wier baan op de tocht is komen te staan door financieel mismanagement aan de top. ABVAKABO FNV vindt het schandalig dat de top zich verrijkt ten koste van werknemers die hard nodig zijn in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De vakbond roept de politiek op haar verantwoordelijkheid te nemen door middel van een parlementair onderzoek.

ABVAKABO FNV vindt daarnaast dat er een wettelijke limiet moet worden gesteld aan de beloningen voor bestuurders in de zorg. Jaarsalarissen zouden niet hoger mogen zijn dan de Balkenende-norm en vertrekregelingen niet hoger dan één jaarsalaris. De bond vindt bovendien dat beloningen bij slecht functioneren niet aan de orde zouden moeten zijn.

Bron: ABVAKABO FNV

Vorig artikelEerste stap naar betere behandelmogelijkheden…
Volgend artikelSubsidie voor donatie bij leven
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.