LUMC-hoogleraar wint oeuvreprijs tumorimmunologie

Array

kees-meliefProf. dr. Kees Melief heeft de William B. Coley Award gewonnen voor zijn jarenlange onderzoek op het gebied van tumorimmunologie. Aan de prijs is een geldbedrag van 5.000 dollar verbonden. “Het gaat meer om de eer dan om het geldbedrag”, aldus de prijswinnaar. De prijs wordt toegekend door het Cancer Research Institute, een filantropische instelling. Onder de eerdere winnaars van de prijs, die sinds 1975 wordt uitgereikt, bevinden zich latere Nobelprijswinnaars. Melief: “Wat niet wil zeggen dat het een voorstadium is van die prijs.” Op 11 juni wordt de prijs tijdens een diner in New York uitgereikt.

Prof. Kees Melief is hoogleraar immunohematologie in het LUMC en Chief Scientific Officer van het bedrijf ISA Farmaceuticals. Zijn onderzoek richt zich vooral op humane papillomavirussen die baarmoederhalskanker kunnen veroorzaken. Hij werkt aan een therapeutisch vaccin dat soelaas moet bieden bij vrouwen die al baarmoederhalskanker hebben.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen