Digitaal Eczeem Centrum Utrecht geopend voor patiënten met constitutioneel eczeem

Array

Vrijdag 12 juni 2009 is het Digitaal Eczeem Centrum Utrecht geopend. Het Digitale Eczeem Centrum Utrecht is een innovatief zorgconcept van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en is op dit moment uniek in de wereld. Het biedt nieuwe mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van zorg op maat dicht bij de patiënt.

Het Digitaal Eczeemcentrum Utrecht is een hulpmiddel voor patiënten met constitutioneel eczeem. Het centrum bevordert communicatie en samenwerking tussen de patiënt en zijn hulpverleners en tussen hulpverleners onderling.

In het digitale centrum kunnen meerdere behandelaars tegelijk actief zijn met de patiënt en hebben alle zorgverleners de beschikking over dezelfde informatie binnen een dossier. Hierdoor kan geïntegreerde optimale multidisciplinaire zorg vanuit meerdere locaties (nationaal, internationaal) aan de patiënt (het kind en zijn ouders) geboden worden. Naast het bieden van zorg is ook het doen van wetenschappelijk onderzoek naar verbetering van de zorg op deze manier minder belastend voor het kind, de ouders en de onderzoeker. Ook zijn er mogelijkheden voor e-learning (zelfmanagement) voor de patiënt en de behandelaars en kunnen de kinderen en de ouders chatten en samen aan projecten werken. Mensen die meedoen aan een wetenschappelijke studie kunnen inloggen bij het Digitaal Eczeemcentrum.Het centrum is primair opgezet voor kinderen met matig tot ernstig constitutioneel eczeem en astma in een samenwerking met het Nederlands Astma Centrum Davos en het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht. In de toekomst kunnen ook volwassenen met eczeem en kinderen en hun ouders met andere huidaandoeningen gebruik maken van dit zorgconcept.

De opening was onderdeel van het vieren van het 90-jarig bestaan van de afdeling Dermatologie/Allergologie in het UMC Utrecht.

De ontwikkeling van het centrum is mede mogelijk gemaakt door de Vereniging voor Mensen met Constitutioneel eczeem, de Vereniging Nederlands Davos, de European Allergy Clinic Davos, Vital Health en de afdeling Dermatologie/ Allergologie, UMC Utrecht.

Bron: UMCU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen