Dossier H1N1

h1n1woordwolkSinds april is er een nieuw griepvirus bekend, nieuwe Influenza A (H1N1) (voorheen Mexicaanse griep). Een actueel dossier van berichten op  Medicalfacts over Nieuwe Influenza A (H1N1). Nieuwe Influenza A (H1N1) is griep die veroorzaakt wordt door een nieuw griepvirus dat anders is dan al bekende menselijke griepvirussen. Dit virus bevat delen van varkens-, vogel- en menselijke griepvirussen. Nieuwe Influenza A (H1N1) is dus niet rechtstreeks van varkens afkomstig. Het virus is wel in staat om zich van mens op mens te verspreiden.

Neem geprinte verklaring in het Bulgaars mee bij reizen naar Bulgarije

July 6, 2009 – 14:01 | No Comment

Neem geprinte verklaring in het Bulgaars mee bij reizen naar BulgarijeHet advies is deze verklaring te laten zien als u in Bulgarije om een gezondheidsverklaring wordt gevraagd.
Het Ministerie van Gezondheid in Bulgarije heeft verklaard dat het geen beleid van de Bulgaarse overheid is om mensen aan de grens …

H1N1-piek verwacht in augustus

July 4, 2009 – 10:04 | 2 Comments

H1N1-piek verwacht in augustus Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is een uitbraak in augustus een van de opties waar experts rekening mee houden. De eerste piek van de Mexicaanse griep in ons land wordt al …

Mexicaanse griep verspreidt zich met gemak

July 3, 2009 – 15:47 | No Comment

Mexicaanse griep verspreidt zich met gemakDe Mexicaanse griep kan voor patienten ernstiger uitpakken dan een gewone seizoensgriep. Ook verspreidt het nieuwe virus zich gemakkelijk. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling virologie van het Erasmus MC.
De wetenschappers, die het als eersten …

Nieuwe Influenza A /H1N1 via lucht overdraagbaar

July 3, 2009 – 05:46 | No Comment

Nieuwe Influenza A /H1N1 via lucht overdraagbaar Humane griepvirussen worden overgedragen via de lucht, diergriepvirussen door direct lichamelijk contact. Sinds deze week is het vermoeden bevestigd dat Nieuwe Influenza H1N1  zeggen virologen van het Erasmus Medisch Centrum.  via de lucht gaat en …

Belgie gaat het influenza A H1N1-vaccin gratis verstrekken

July 2, 2009 – 09:36 | No Comment

Belgie gaat het influenza A H1N1-vaccin gratis verstrekkenIn de herfst zal Belgie het nieuwe griep vaccin gratis beschikbaar stellen. Het vaccin moet bescherming bieden tegen het Mexicaanse griep-virus A/H1N1. Het vaccin is bestemd voor alle Belgen die het meest worden blootgesteld aan …

Bulgaren slaan slaatje uit H1N1 pandemie

July 2, 2009 – 07:36 | No Comment

Bulgaren slaan slaatje uit H1N1 pandemie Sinds enige tijd eist de Bulgaarse douane een geen-griep-verklaring van reizigers. De KNMG ontvangt van met name huisartsen het signaal dat zij van patienten die op het punt staan af te reizen naar Oost-Europese bestemmingen, …

In Denmarken oseltamivir resistent griepvirus A (H1N1) aangetroffen

July 1, 2009 – 10:33 | No Comment

In Denmarken oseltamivir resistent griepvirus A (H1N1) aangetroffenIn Denemarken is een influenzavirus A (H1N1) gevonden dat resistent is tegen het antivirale middel oseltamivir. Het virus werd aangetroffen bij een patient die ondanks preventieve behandeling na vijf dagen toch griepklachten kreeg. De patient …

LUMC voorbereid op Nieuwe Influenza A (H1N1) (voorheen Mexicaanse griep)

June 29, 2009 – 14:10 | No Comment

LUMC voorbereid op Nieuwe Influenza A (H1N1) (voorheen Mexicaanse griep) Op 11 juni heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wereldwijd fase 6 in de Mexicaanse griep aangekondigd. Fase 6 betekent dat er sprake is van een grieppandemie. Dit houdt in dat er wereldwijd in verschillende landen overdracht …

Downloads Grieppandemie

June 25, 2009 – 14:04 | No Comment

Downloads GrieppandemieOverzicht data eerste 30 besmettingen in Nederland
Draaiboek incidentele introductie nieuw humaan influenzavirus in Nederland
Casusdefinitie
Informatie voor huisartsen
Patientenbrief
Basisvragenlijst Nieuwe Influenza A (H1N1)
Informatie voor bedrijfsartsen

112 besmettingen nieuwe griep Influenza A / H1N1 in Nederland

June 24, 2009 – 22:55 | No Comment

112 besmettingen nieuwe griep Influenza A / H1N1 in Nederland Het aantal mensen dat besmet is geraakt met H1N1, is woensdag opgelopen tot 112. Dat meldt het RIVM op zijn site. 51 mensen hebben het virus in Nederland opgelopen. De meerderheid liep de griep op …

Griepvaccin 200 miljoen duurder dan ingeschat

June 21, 2009 – 12:21 | No Comment

Griepvaccin 200 miljoen duurder dan ingeschatMinister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) wil niet ingaan op de kosten van de 34 miljoen vaccins tegen de Mexicaanse griep die hij heeft besteld. Een Nederlandse krant meldde zaterdag dat volgens deskundigen met de …

Klink schaft 34 miljoen vaccins aan

June 18, 2009 – 18:45 | No Comment

Klink schaft 34 miljoen vaccins aanMinister Klink heeft besloten 34 miljoen vaccins tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) (voorheen Mexicaanse griep) aan te schaffen. Deze week sluit hij daarvoor contracten met vaccinfabrikanten. Een belangrijk uitgangspunt is dat het vaccin zo effectief …

Patient met Influenza A / H1N1 op intensive care in UMCG

June 18, 2009 – 12:47 | No Comment

Patient met Influenza A / H1N1 op intensive care in UMCG De patient die na besmetting met H1N1 (Mexicaanse griep) op de intensive care van een ziekenhuis werd opgenomen, blijkt in het Universitair Medisch Centrum in Groningen te liggen. Dat bevestigde een woordvoerster van het …

RIVM: Vijf nieuwe ‘Nederlandse’ besmettingen

June 17, 2009 – 23:11 | No Comment

RIVM: Vijf nieuwe ‘Nederlandse’ besmettingenSinds dinsdag zijn er in ons land vijf nieuwe gevallen van Mexicaanse griep bijgekomen. Dat maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag bekend. In totaal zijn nu 83 Nederlanders besmet met het Mexicaanse …

WHO kondigt grieppandemie af

June 12, 2009 – 13:35 | No Comment

WHO kondigt grieppandemie af De WHO heeft vandaag fase 6 afgegeven voor de Nieuwe Influenza A (H1N1). Dit betekent dat er officieel wereldwijd sprake is van een grieppandemie, met verspreiding op meerdere continenten. Ook in Nederland zien we een …

Griep is pandemisch, WHO verghoogt naar alarmfase 6

June 11, 2009 – 22:26 | No Comment

Griep is pandemisch, WHO verghoogt naar alarmfase 6De Wereldgezondheidsorganisatie WHO verklaarde donderdag dat de uitbraak van de Mexicaanse griep een pandemie is, oftewel een epidemie op wereldwijde schaal. Het griepvirus komt op dit moment in 74 landen voor, waaronder Nederland. Volgens het …

WHO overweegt alarmfase 6 in spoedberaad over Mexicaanse griep

June 11, 2009 – 12:17 | No Comment

WHO overweegt alarmfase 6 in spoedberaad over Mexicaanse griep De Wereldgezondheidsorganisatie voert vandaag in Genève om 12.00 uur spoedoverleg over de Mexicaanse griep. De ziekte is nu in 74 landen vastgesteld. De organisatie overweegt de alarmfase te verhogen van vijf naar zes. Alarmfase 6 …

Verhogen van de influenzavaccinatiegraad bij gezondheidszorgmedewerkers

June 9, 2009 – 23:24 | No Comment

Verhogen van de influenzavaccinatiegraad bij gezondheidszorgmedewerkersIngrid Looijmans-Van den Akker ontwikkelde een interventieprogramma om het influenzavaccinatiegedrag onder gezondheidszorgmedewerkers in Nederlandse verpleeghuizen te veranderen. Dit resulteerde in een significant hogere, maar beperkte, influenzavaccinatiegraad bij gezondheidszorgmedewerkers.
In 33 Nederlandse verpleeghuizen werd een trial uitgevoerd …

Staat Nederland een grote uitbraak van de influenza A /H1N1 te wachten?

June 9, 2009 – 14:46 | No Comment

Staat Nederland een grote uitbraak van de influenza A /H1N1 te wachten? Staat Nederland een grote uitbraak van de Mexicaanse griep te wachten? Directeur Roel Coutinho van het RIVM verwacht duizenden gevallen van besmetting met het virus Influenza A/H1N1.Volgens Coutinho zijn apotheken voorbereid op duizenden besmettingen.De website …

;

Eerste binnenlandse besmettingen met Nieuwe Influenza A (H1N1)

June 8, 2009 – 22:08 | No Comment

Eerste binnenlandse besmettingen met Nieuwe Influenza A (H1N1)Voor het eerst is Nieuwe Influenza A (H1N1) vastgesteld bij Nederlanders die niet zelf op reis zijn geweest. Het gaat om een anderhalf jaar oud kind waarvan de vader is teruggekomen uit de Verenigde Staten …

Twee nieuwe gevallen H1N1

June 4, 2009 – 23:44 | No Comment

Twee nieuwe gevallen H1N1 Er zijn opnieuw 2 gevallen van Mexicaanse griep in ons land vastgesteld. Een 25-jarige man en een 57-jarige vrouw hebben het besmettelijke griepvirus in de Verenigde Staten opgedaan. Ze hadden onderling geen contact. Beiden kwamen …

Factsheet H1N1 voor artsen

June 2, 2009 – 21:42 | No Comment

Voor in de Praktijk van MSD/Univadis.nl:
In veel gebieden inclusief Europa zijn gevallen van de Mexicaanse griep geconstateerd. Omdat het risico op een pandemie toeneemt, biedt univadis u, in samenwerking met International Medical Press, een factsheet …

Vierde H1N1 grieppatient in Nederland

June 2, 2009 – 16:22 | No Comment

Vierde H1N1 grieppatient in Nederland Bij een Nederlandse vrouw is Nieuwe Influenza A (H1N1) (voorheen Mexicaanse griep) vastgesteld. Zij keerde eind mei terug uit New York en is de eerste Nederlander die het griepvirus buiten Mexico heeft opgelopen.Het RIVM verwacht …

May 26, 2009 – 18:18 | No Comment

Binnen enkele minuten detecteren of iemand besmet is met een virus. Dat is nu mogelijk met behulp van een nieuwe ultragevoelige detector, ontwikkeld door Ostendum, een spin-off bedrijf van de Universiteit Twente. Het bedrijf heeft zojuist …

Novartis wacht op goedkeuring voor productie vaccin H1N1

May 23, 2009 – 20:39 | No Comment

Novartis wacht op goedkeuring voor productie vaccin H1N1De Zwitserse farmareus Novartis heeft een staal van het A/H1N1-virus ontvangen en wacht nu naar eigen zeggen op groen licht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om te starten met de ontwikkeling van een vaccin. Om de …

Vaccin H1N1 laat langer op zich wachten

May 19, 2009 – 14:16 | One Comment

Vaccin H1N1 laat langer op zich wachten In een artikel van CBS News blijkt dat het langer gaat duren voordat er een vaccin is voor H1N1 (Mexicaanse griep). Het vaccin lijkt moeilijker dan deskundigen in eerste instantie verwachtte, VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en …

WHO ziet er vanaf van alarmfase voor H1N1 te verhogen naar zes

May 19, 2009 – 09:11 | No Comment

WHO ziet er vanaf van alarmfase voor H1N1 te verhogen naar zesDe Wereld Gezondheidsorganisatie ziet er vanaf om de alarmfase voor H1N1 te verhogen naar zes, de hoogste fase. Dat heeft de voorzitter van de WHO, Margaret Chan, gezegd op de jaarvergadering in Genève.  De Wereldgezondheidsorganisatie ziet …

GGD Kennemerland sluit contactonderzoek van vlucht naar Turkije

May 17, 2009 – 23:09 | No Comment

GGD Kennemerland sluit contactonderzoek van vlucht naar Turkije Op vrijdag 15 mei is bij een man de Nieuwe Influenza A (H1N1), voorheen Mexicaanse griep, vastgesteld. Deze man reisde op 13 mei vanuit de Verenigde Staten en arriveerde op 14 mei op Schiphol. Vervolgens …

GGD Kennemerland zoeken passagiers van de vlucht van de VS via Schiphol naar Turkije

May 16, 2009 – 21:49 | No Comment

GGD Kennemerland zoeken passagiers van de vlucht van de VS via Schiphol naar TurkijeGGD Kennemerland gaat op zoek naar passagiers die donderdag 14 mei op de vlucht zaten vanuit de Verenigde Staten, via Schiphol naar Istanbul. Op die vlucht zat een Amerikaans echtpaar dat besmet is met het …

Weer een nieuwe naam voor varkensgriep / Mexicaanse Griep: Nieuwe naam Mexicaanse griep wordt Nieuwe Influenza A (H1N1)

May 13, 2009 – 09:29 | One Comment

Weer een nieuwe naam voor varkensgriep / Mexicaanse Griep: Nieuwe naam Mexicaanse griep wordt Nieuwe Influenza A (H1N1) Mexicaanse griep heet vanaf vandaag Nieuwe Influenza A (H1N1). Dat meldt het RIVM. Nederland was het enige land dat nog de term Mexicaanse griep hanteerde, alle overige landen spreken al langer van Nieuwe Influenza A …

Gezondheidsraad bepleit zorgvuldige vaccinatie

May 11, 2009 – 23:29 | No Comment

Gezondheidsraad bepleit zorgvuldige vaccinatieMinister Klink beraadt zich op het advies van de Gezondheidsraad (GR) over vaccinatie bij een eventuele grieppandemie.De Commissie Vaccinatie bij grieppandemie bracht op 8 mei een spoedadvies uit over vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Daarin …

FLIR-infraroodcamera’s helpen Mexicaanse griep en andere virusziekten te detecteren

May 10, 2009 – 13:02 | No Comment

FLIR-infraroodcamera’s helpen Mexicaanse griep en andere virusziekten te detecteren Door de toename van het internationale verkeer van personen en goederen is het risico op verspreiding van virusziekten sterk toegenomen. In Mexico zijn de laatste tijd veel mensen overleden aan Mexicaanse griep, en het virus …

Mexicaanse griep nu ook in Australie en Panama

May 10, 2009 – 12:56 | No Comment

Mexicaanse griep nu ook in Australie en PanamaEen Australische vrouw is besmet geraakt sinds ze uit de VS is terug gekeerd. Bij haar terugkeer in Australie was de vrouw (afkomstig uit de staat Nieuw-Zuid-Wales) alweer hersteld van de griep.Dat maakte een woordvoerder …

Mexicaanse griep maakt in vier landen dodelijke slachtoffers

May 9, 2009 – 23:44 | No Comment

Mexicaanse griep maakt in vier landen dodelijke slachtoffers Costa Rica heeft vandaag als vierde land ter wereld een dode door de Mexicaanse griep gemeld. In het Midden-Amerikaanse land zijn inmiddels acht andere personen besmet met H1N1. De man die …

Articles tagged with: H1N1

Adviezen voor de huisarts bij verdenking op Mexicaanse griep

May 8, 2009 – 11:44 | No Comment

Adviezen voor de huisarts bij verdenking op Mexicaanse griep Het RIVM verwacht de komende weken meer terugkerende reizigers met de griepvariant H1N1. Vandaag is een derde patient gemeld en mogelijk was de man besmettelijk tijdens zijn terugvlucht. Medereizigers die in zijn nabijheid zaten (twee …

Mexicaansegriephypochondrie geeft extra druk op huisartsen

May 8, 2009 – 11:21 | No Comment

Mexicaansegriephypochondrie geeft extra druk op huisartsenHuisartsen in Nederland hebben te maken met heel wat ‘Mexicaansegriephypochonders’, ofwel patienten die denken de Mexicaanse griep te hebben opgelopen. Dat constateert het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) bij monde …

Derde geval van Mexicaanse griep in Nederland

May 8, 2009 – 11:03 | No Comment

Derde geval van Mexicaanse griep in Nederland Er is een derde geval van Mexicaanse griep in Nederland vastgesteld. Het gaat om een 52-jarige man die in Mexico is geweest. De man is eergisteren uit teruggekomen. Ook hij is behandeld met virusremmer Tamiflu …

81 gevallen van Mexicaanse griep in Spanje

May 7, 2009 – 23:52 | No Comment

81 gevallen van Mexicaanse griep in SpanjeHet aantal bevestigde gevallen van Mexicaanse griep in Spanje is met 8 nieuwe gevallen gestegen tot 81. Dat meldt het Spaanse ministerie van Gezondheid. Vier van de patienten zijn niet in Mexico geweest. Alle patienten …

Tweede patient met Mexicaanse griep in Nederland

May 7, 2009 – 16:49 | No Comment

Tweede patient met Mexicaanse griep in Nederland Bij een 53-jarige Nederlandse vrouw is Mexicaanse griep vastgesteld. Zij is inmiddels behandeld met oseltamivir (Tamiflu) en maakt het goed. De vrouw vloog op 29 april met vlucht OR 334 van Arkefly vanuit Cancun (Mexico) …

Mexicaanse griep nu ook in Zweden

May 6, 2009 – 20:25 | No Comment

Mexicaanse griep nu ook in ZwedenEen medisch onderzoeksinstituut in Stockholm heeft woensdag het eerste geval van Mexicaanse griep in Zweden bevestigd. De patiente is inmiddels weer beter. Het gaat om een vrouw van in de vijftig, die onlangs in de …

44 doden door Mexicaanse griep

May 6, 2009 – 20:13 | No Comment

44 doden door Mexicaanse griep Learn how to download the data or embed this map in your site Het aantal doden door de Mexicaanse griep in Mexico is opgelopen van 29 tot 42. Het aantal infecties is inmiddels gestegen tot boven …

WHO stuurt 2,4 miljoen antiviralekuren naar 72 landen

May 5, 2009 – 21:32 | No Comment

WHO stuurt 2,4 miljoen antiviralekuren naar 72 landenDe Wereldgezondheidsorganisatie WHO stuurt 2,4 miljoen antiviralekuren naar 72 landen om de Mexicaanse griep te bestrijden. De medicijnen worden vanuit Genève en Basel in Zwitserland, de Amerikaanse staat Maryland en Dubai in de Verenigde Arabische …

KNMP factsheet Mexicaanse griep

May 5, 2009 – 13:10 | No Comment

KNMP factsheet Mexicaanse griep De KNMP heeft een factsheet ontwikkeld n.a.v. veelgestelde vragen over het gebruik van medicijnen tegen de Mexicaanse griep. Andere benamingen voor de griep zijn: varkensgriepvariant / swine flu / Influenza A (H1N1).Deze factsheet wordt regelmatig …

Publieksinformatie griep pandemie bij Postbus 51

May 4, 2009 – 23:18 | No Comment

Publieksinformatie griep pandemie bij Postbus 51De website van Postbus 51 en het telefoonnummer 0800-1351 bieden actuele publieksinformatie over de Mexicaanse griep. De overheid wijst vandaag onder meer via een advertentie in de landelijke dagbladen op deze informatiebronnen.
Op de internetsite van …

Nederlandse Antillen en Aruba krijgen uit voorzorg virusremmers

May 3, 2009 – 23:32 | No Comment

Nederlandse Antillen en Aruba krijgen uit voorzorg virusremmers De Nederlandse Antillen en Aruba krijgen uit voorzorg virusremmers (Tamiflu) voor ruim 30 procent van de totale bevolking om mogelijke verspreiding van de Mexicaanse griep tegen te gaan. Minister Klink had eerder al toegezegd dat …

Swine Flu Tracker op je iPhone

May 2, 2009 – 22:07 | No Comment
Swine Flu Tracker op je iPhone Afgelopen week berichten we dat de Mexicaanse griep, toen nog varkensgriep, goed was voor de commercie. Sommige bedrijven kapitaliseren op de Varkens Griepachtige rage do

Nederlanders in Hong Kong weer uit quarantaine

May 9, 2009 – 09:52 | No Comment

Nederlanders in Hong Kong weer uit quarantaine De acht Nederlanders die in Hongkong in een hotel in quarantaine zaten door de Mexicaanse griep, zijn uit quarantaine. Zeven van de acht Nederlanders zijn zaterdagochtend aangekomen op Schiphol. De achtste woont in Vietnam en …

GGD Kennemerland: Alle medepassagiers besmette peuter terecht

May 2, 2009 – 16:33 | No Comment

GGD Kennemerland: Alle medepassagiers besmette peuter terecht De GGD Kennemerland heeft vandaag laten weten dat alle passagiers die afgelopen maandag in het vliegtuig vanuit Mexico vlakbij de besmette peuter hebben gezeten zijn opgespoord. Omdat het tijdens de reis anderen besmet zou kunnen hebben …

Steeds meer mens op mens besmettingen

May 2, 2009 – 16:05 | No Comment

Steeds meer mens op mens besmettingenIn Groot-Brittannie is voor de tweede keer iemand besmet geraakt met de Mexicaanse griep zonder in Mexico te zijn geweest. Ook het aantal mens-op-mensbesmettingen in Europa loopt langzaam op. In Duitsland is een verpleegkundige in …

Acht Nederlanders in Quarantaine in Hotel in Hong Kong

May 2, 2009 – 14:19 | No Comment

Acht Nederlanders in Quarantaine in Hotel in Hong Kong In Hongkong zijn uit voorzorg twee Nederlanders opgenomen in een ziekenhuis. Er wordt bekeken of ze de Mexicaanse griep hebben. De twee leden de familie Van de Aa maken deel uit de totaal 200 hotelgasten en …

WHO: Influenza A(H1N1) – update 8

May 1, 2009 – 21:14 | No Comment

WHO: Influenza A(H1N1) - update 8De situatie blijft zich ontwikkelen. Sinds 1 mei 2009 hebben 13 landen 365 gevallen van influenza A (H1N1)-infectie officieel gemeld. De VS heeft 141 door een laboratorium bevestigde gevallen bij de mens gemeld, met inbegrip …

Russia Today: Varkensgriep door mensen gemaakt?

May 1, 2009 – 21:01 | No Comment

De Amerikaanse onderzoeksjournalist Wayne Madsen geeft een interview op Russia Today, waarin hij vermoedens uit dat het varkensgriepvirus uit een laboratorium komt. Ook onze huisapotheker Fernand Haesbrouck komt met een soortgelijke theorie. Dit is een …

Farmaceuten varen wel bij grieppaniek

May 1, 2009 – 20:21 | One Comment

Farmaceuten varen wel bij grieppaniekFarmaceuten varen wel bij de opkomst van varkensgriep. Nu al schieten de aandelen omhoog omdat er enorme vraagtoename in griepremmers verwacht wordt. Op de aandelenbeurzen waren het maandag 27 april de farmaceuten die eruit sprongen. …

GGD Kennemerland zoekt reizigers Martinair vlucht 640 van Cancun naar Amsterdam

May 1, 2009 – 17:06 | No Comment

GGD Kennemerland zoekt reizigers Martinair vlucht 640 van Cancun naar Amsterdam GGD Kennemerland is, volgens de medische protocollen, op zoek naar de passagiers die risico hebben gelopen op besmetting van Mexicaanse griep met vlucht 640 van Martinair van Cancun naar Amsterdam. De Nederlandse patient die Mexicaanse …

Duitse verpleegster eerste geval van mens-op-mens besmetting

May 1, 2009 – 17:01 | No Comment

Duitse verpleegster eerste geval van mens-op-mens besmettingDuitsland is een verpleegster besmet geraakt met de Mexicaanse griep zonder dat ze zelf in Mexico was geweest. Het gaat om het eerste geval van mens-op-mens besmetting in het land. Dat melden woordvoerders van het …

Varkensgriep prik nostalgie

May 1, 2009 – 02:19 | No Comment

Voor een beetje perspectief, en een lichte dosis van 70’s nostalgie, hier is een Public Service Announcement te krijgen varkens griep prik. Swine Flu PSA – watch more funny videos

Steven Johnson over Dr. John Snow

May 1, 2009 – 02:15 | No Comment

Schrijver Steven Johnson sprak een paar jaar geleden op de TED conferentie over de geschiedenis van de cholera-uitbraak in Londen in 1854. Dr. John Snow, die beroemd werd door een kaart te grbruiken om wetenschappelijk …

GroenLinks wil dat minister Klink zijn Europese bril opzet

April 30, 2009 – 23:38 | No Comment

GroenLinks wil dat minister Klink zijn Europese bril opzet Vandaag heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) een persconferentie gegeven over de varkensgriep. GroenLinks is zwaar teleurgesteld dat de minister vrijwel uitsluitend sprak over de Nederlandse situatie, terwijl samenwerken met EU-lidstaten noodzakelijk is. GroenLinks heeft vandaag …

Belgische apothekers krijgen informatie over Mexicaanse griep

April 29, 2009 – 23:13 | No Comment

Belgische apothekers krijgen informatie over Mexicaanse griepApothekers zullen in navolging van artsen vanaf morgen informatie krijgen over de Mexicaanse griep, zodat ze antwoord kunnen geven aan ongeruste klanten. Dat zei viroloog Marc Van Ranst in de Kamercommissie Volksgezondheid. De minister van …

Lees meer—->>>>>

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen