KWF Kankerbestrijding en Pink Ribbon samen in de strijd tegen borstkanker

Array

kwf-pinkribbonKWF Kankerbestrijding gaat al zestig jaar voorop in de strijd. Dat doen we niet alleen. In de Borstkankermaand doen we dit samen met de Stichting Pink Ribbon. Want sinds dinsdag 30 juni hebben KWF Kankerbestrijding en Pink Ribbon officieel een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met deze samenwerking bundelen beide organisaties hun krachten waardoor het mogelijk is meer fondsen te werven voor borstkanker, besteding van fondsen beter af te stemmen en eenduidige voorlichting te geven aan een nog breder publiek.

Nieuw logo
KWF Kankerbestrijding laat de samenwerking tot uiting komen in een nieuw logo waarin beide organisaties zichtbaar zijn en laten zien dat ze samen sterk staan in de strijd tegen borstkanker. De samenwerking betekent dat al het geld dat met het herkenbare lintje ( Pink Ribbon logo) geworven wordt, in gezamenlijke afstemming aan hetzelfde onderzoeks project op het gebied van borstkanker besteed wordt. Beide organisaties zijn verheugd op deze samenwerking want borstkanker is een maatschappelijk probleem waarin je samen meer kan bereiken.

Gezamenlijke opbrengst en doelbesteding
KWF Kankerbestrijding financiert jaarlijks ruim veertig onderzoeksprojecten op het gebied van borstkanker. Dat komt neer op een investering van circa 18 miljoen euro. Onderzoeksprojecten hebben een gemiddelde looptijd van 4 jaar en kosten gemiddeld 450.000 euro. De extra aandacht die borstkanker in de oktobermaand krijgt, helpt KWF om naast de reguliere fondswerving en voorlichting over borstkanker, iets extra’s te kunnen doen.

Door samen te werken in de oktobermaand- borstkankermaand met Pink Ribbon kunnen we een extra impuls geven aan de fondsenwerving en de voorlichting en gezamenlijke doelbesteding. Met de opbrengst uit de oktobermaand kunnen, naast de veertig reeds lopende wetenschappelijke onderzoeksprojecten, extra onderzoeksprojecten gefinancierd worden op het gebied van vroege diagnose en preventie van borstkanker waarmee over het algemeen lagere bedragen en kortere looptijden mee gemoeid zijn.

Bron: KWF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen