Drie ziekenhuizen vestigen gezamenlijk bedrijf voor inkoop en logistiek

Array

hagaziekenhuisDe Raden van Bestuur van het HagaZiekenhuis te Den Haag, Reinier de Graaf Groep te Delft en het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam gaan intensief samenwerken op het gebied van inkoop, goederenlogistiek en daarmee samenhangende financiele administratie. De activiteiten worden ondergebracht in een onderneming met de naam Zorgservice XL. Het is voor het eerst dat ziekenhuizen gezamenlijk een dergelijk bedrijf oprichten.

Voordelen
Zorgservice XL verwacht voor de ziekenhuizen een besparing van tien miljoen euro per jaar te realiseren. Dit gebeurt door de bundeling van professionaliteit en inkoopvolumes. Daarnaast wordt efficientie gerealiseerd door de integratie van logistieke activiteiten en het centraliseren van de gedigitaliseerde afhandeling van factuurstromen.

Nieuw bedrijf

Zorgservice XL heeft ‘de vereniging’ als rechtsvorm. Directeur wordt de heer Jan C. Akerboom. De heer Akerboom heeft brede ervaring op het terrein van inkoop en logistiek en was op directieniveau werkzaam bij DHL en Trans-o-Flex BNL.

Zorgservice XL krijgt de beschikking over 63 medewerkers die voor het grootste deel afkomstig zijn uit de afdelingen Inkoop, Logistiek en Financiele Administratie van de drie ziekenhuizen. Deze medewerkers vinden in de nieuwe organisatie een uitdagende omgeving waar zij door specialisatie van hun professionele inkoopexpertise gerichter kunnen werken aan klanttevredenheid. Met de vakbonden is een Sociaal Plan opgesteld waarin goede afspraken zijn gemaakt over de manier waarop medewerkers hun plaats in de nieuwe organisatie gaan vinden en de rechten die hen daarbij toekomen.

Locatie
Zorgservice XL wordt gehuisvest in een centrale bedrijfs- en kantoorruimte. Hierin worden de magazijnen van de drie ziekenhuizen stapsgewijs geïntegreerd. De verwachting is dat in juli 2010 alle activiteiten zijn gecentraliseerd. De integratie van de inkoopafdelingen en de financiele activiteiten worden nog dit jaar voltooid.

Bron: SFG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen