Rechter stelt NZa in het gelijk over orthodontietarief

Array

gekleurde-beugelDe voorzieningenrechter heeft het verzoek om in te grijpen in de wijziging van het orthodontietarief afgewezen. De rechter acht de bezwaren tegen de onderbouwing van het tarief ongegrond. De Nederlandse Maatschappij voor Tandheelkunde (NMT) had bezwaar gemaakt omdat zij het tarief te laag vond, de Consumentenbond en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) hebben juist bezwaar gemaakt omdat zij het te hoog vonden. De Consumentenbond, ZN en de NMT vonden de wijziging in het tarief onvoldoende onderbouwd. Waar de NMT het tarief te laag vond, waren ZN en de Consumentenbond juist van mening dat het te hoog was. De rechter was het daar niet mee eens en stelde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in het gelijk. Hij oordeelde dat de tarieven voldoende zijn onderbouwd en dat de NZa met deze wijziging juist een mooie middenweg heeft gevonden. Grote schommelingen worden voorkomen, dat dient zowel het belang van de consument als van de beroepsgroep. De rechter nam daarbij in aanmerking dat de NZa per 2010 op basis van nieuw onderzoek het tarief nader kan bijstellen. De wijziging van het tarief is per 1 juli dit jaar ingegaan

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen