Akkoord over plannen ziekenhuislocatie Oss

Array

ziekenhuis-ossDe Stuurgroep Herontwikkeling Ziekenhuislocatie Oss heeft overeenstemming bereikt over de plannen voor het terrein van het huidige ziekenhuis Bernhoven in Oss. Woensdag 22 juli zijn de plannen door de vier – Brabant Zorg, Brabant Wonen, ziekenhuis Bernhoven en gemeente Oss – gepresenteerd. Ook is tijdens die bijeenkomst de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Brabant Wonen, Brabant Zorg en de gemeente Oss.

Na het besluit om de nieuwbouw van ziekenhuis Bernhoven in Uden te realiseren, is bekeken op welke manier het terrein van ziekenhuis Bernhoven Oss voor de toekomst een rol kan blijven spelen in de zorg voor bewoners. Na vertrek van het ziekenhuis wordt op dit terrein een combinatie van zorg en wonen gerealiseerd waar verschillende zorginstellingen samenwerken. Niet alleen ziekenhuiszorg, maar ook huisartsenzorg en ouderenzorg krijgt er een plek. Ook is de ruimtelijke ontwikkeling van het terrein onder de loep genomen. Bijna 8.000 m2 is gereserveerd voor een toekomstig gezondheidscentrum, rechtstreeks verbonden met zo’n 150 appartementen die van deze zorg gebruiken kunnen maken. Daarnaast zijn zo’n 90 woningen in een parkachtige omgeving gepland.

In september volgt een informatiebijeenkomst voor de inwoners van Oss.  Meer informatie over de ontwikkeling van het terrein van ziekenhuis Bernhoven Oss vindt u in de brochure Massastudie Terrein Ziekenhuis Oss.

Bron: Gemeente Oss

Recente artikelen