Gesprekken met private investeerder Waterland opgeschort

Array

hofpoort-ziekenhuisHet Zuwe Hofpoort Ziekenhuis voerde afgelopen maanden intensieve gesprekken met participatiemaatschappij Waterland over mogelijke investeringen in het ziekenhuis. Gezien de politieke ontwikkelingen van afgelopen week (de brief van Klink en Bussemaker en het wetsvoorstel Maatschappelijke onderneming) is er echter een kink in de kabel gekomen. Het Hofpoort Ziekenhuis heeft vreemd risicodragend kapitaal nodig voor het uitvoeren van innovatieve projecten uit het ondernemingsplan. Waterland is een onafhankelijke participatiemaatschappij die het ziekenhuis financieel en strategisch terzijde wil staan. Gezien de sterk beperkende voorwaarden die in de brief en het wetsvoorstel worden genoemd, hebben beide partijen de per 1 oktober te tekenen samenwerkingsovereenkomst opgeschort. Waterland en Hofpoort Ziekenhuis blijven in gesprek over mogelijke samenwerking en trekken gezamenlijk op richting de politiek.

Het Hofpoort Ziekenhuis heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in risicodragende projecten, die grotendeels buiten de normale ziekenhuisfinanciering om zijn gerealiseerd. Voorbeelden hiervan zijn een Zorgpassage en de participatie in de Maartenskliniek Woerden (een joint venture met de St. Maartenskliniek uit Nijmegen voor orthopedie en reumatologie). Nu deze projecten de stabiele fase in zijn gegaan wil het ziekenhuis een volgende stap zetten. De Raad van Bestuur heeft samen met de medische staf een ondernemingsplan voor de komende jaren gemaakt. Dit plan heeft voor veel medische disciplines een hoog ambitieniveau met bijbehorende investeringsmogelijkheden. Het ziekenhuisbestuur wil naast deze plannen investeren in nieuwe automatiseringssystemen voor kwaliteitsbewaking en -verantwoording, marketing en bedrijfsvoering. De investeringen in ICT zullen daardoor de komende vier jaar zeer fors zijn.

Door de samenwerking met Waterland kan het Hofpoort Ziekenhuis meer financiele armslag krijgen, waarmee kwaliteitsverbeteringen, zorgvernieuwing en groei kunnen worden gerealiseerd. Uitgangspunt in de gesprekken met deze investeerder is het blijvend waarborgen van de maatschappelijke functie van het ziekenhuis (spoedeisende hulp, Intensive Care, 7x 24-uurs beschikbaarheid en verloskunde).

Bron:Zuwe Hofpoort

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen