Huisartsentekort dreigt op platteland in Noord-Nederland

Array

huisartsOp het platteland dreigt opnieuw een huisartsentekort, omdat artsen daar niet graag naartoe trekken en veel zittende artsen met pensioen gaan. Dat zegt de huisartsengroep Pekela. In Pekela is een tweemanspraktijk overgenomen door één huisarts uit Leeuwarden. De zoektocht naar een tweede opvolger heeft niets opgeleverd.
Volgens de huisartsengroep wil de nieuwe generatie dokters soms parttime en in elk geval met flexibele uren kunnen werken. Dat kan makkelijker in grote groepspraktijken in de stad. Als tijdelijke oplossing suggereert de huisartsengroep dat een deel van de patienten overstapt op een andere arts. Voor de lange termijn wordt gestreefd naar een grote groepspraktijk, die ook aantrekkelijk is voor parttimers
Als tijdelijke oplossing suggereert de huisartsengroep dat een deel van de patienten overstapt op een andere arts. Voor de lange termijn wordt gestreefd naar een grote groepspraktijk, die ook aantrekkelijk is voor parttimers.

De landelijke huisartsenvereniging en verzekeraar Menzis bevestigen het probleem. Zij studeren op oplossingen.

Bron: RTV Noord

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen