Aantal besmettingen H1N1 griep in Nederland lopen terug

H1N1griep in Nederland: 1021 infecties en 1 dode
griep-virusHet aantal besmettingen met de Nieuwe Influenza A (H1N1) Mexicaanse griep in Nederland is op dit moment 1021. Dit blijkt uit de cijfers van het RIVM die vandaag zijn gepubliceerd. Dit is een stijging van 12 procent t.o.v. afgelopen vrijdag, toen waren er 912 besmettingen. De griep verloopt mild en is vergelijkbaar met de seizoensgriep. Ook zonder medicijnen te gebruiken worden mensen met deze griep meestal weer snel beter.

Ook daalt het aantal nieuwe besmettingen in Engeland. In de afgelopen week zijn 30.000 besmettingen geconstateerd. De week daarvoor waren dat er nog 110.000. Het aantal doden door de Mexicaanse griep steeg in Engeland in de afgelopen week van 27 naar 36.

Recente artikelen