LHV Declaratie Direct (LDD) failliet

0
241

LHV Declaratie DirectDe declaratieservice voor huisartsen, met een marktaandeel van 25%, is in zwaar weer gekomen door dalende rentestanden en het ontbreken van investeerders. Ook de aandelenactie die LDD heeft gehouden onder huisartsen is jammer genoeg mislukt. Huisartsen konden aandelen kopen van 1000 euro per stuk voor een totaal bedrag van 2,5 miljoen om het bedrijf te redden. Het is LDD niet gelukt om een doorstart te maken. De curator is bezig om geïnteresseerde partijen te vragen een bod uit te brengen voor overname.

LDD is in de problemen gekomen door tegenvallende rente-inkomsten, hoge personeelskosten en door de aanschaf van nieuwe software die verzekeringsgegevens controleert voordat facturen naar zorgverzekeraars worden gestuurd.De 1700 huisartsen die hun financiele administratie via LDD afhandelen, is gevraagd elk drie aandelen à 1000 euro te kopen. Met een financiele injectie van 2,5 miljoen euro kan een faillisement worden afgewend. Volgens Huisartsvandaag.nl waren er halverwege de week 1500 aandelen verkocht.

LDD is met steun van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) opgericht maar staat er juridisch los van. De LHV heeft wel een lening van 200.000 euro uitstaan bij LDD. Dat bedrag kan bij een faillissement verloren gaan.

Er is een Vereniging van Gedupeerde Huisartsen (VvGH) opgericht, deze wil de belangen van de huisartsen behartigen.Het is bij een doorstart van LDD de bedoeling van de VvGH om de jaren 2008 en 2009 op normale wijze af te handelen. De VvGh vraagt de huisartsen om hun bod van € 2,1 miljoen in aandelen te herbevestigen en lid te worden. De website www.vvgh.nu wordt binnenkort geopend voor inschrijving.

Vorig artikelLedenraad benoemt nieuw bestuurslid
Volgend artikelNieuwe zorgwetten maken patiënt nog niet mondiger
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.