DSW komt met zorgpremie 2010

Geld en zorg 2De eerste zorgverzekeraar heeft zijn premie voor volgend jaar vastgesteld. DSW uit Schiedam verhoogt de premie voor de basisverzekering met 2,6 procent naar 1080 euro. De Schiedamse zorgverzekeraar komt als eerste verzekeraar met de zorgpremie voor volgend jaar. Een stijging van 27 euro ten opzichte van vorig jaar. Directeur Oomen verwacht dat ook andere zorgverzekeraars hun premie zullen verhogen.

De premie moet omhoog omdat de uitgaven voor de zorg sterker stijgen dan wat er aan premie binnenkomt. Dat komt mede door de vergrijzing. Het verplichte eigen risico voor de zorgverzekering gaat met een tientje omhoog naar 165 euro. Het gemiddelde bedrag dat verzekerden kwijt zijn aan het eigen risico stijgt daardoor met 5 euro.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen