Nederlanders ontvangen roze lintje in strijd tegen borstkanker

Array

lintjeIn Theater Carré vond gistermorgen de roze ‘Lintjesregen’ plaats. Vijf bekende en minder bekende Nederlanders ontvingen uit naam van Stichting Pink Ribbon een roze lintje voor het werk dat zij verrichten in de strijd tegen borstkanker. Uit de vele Nederlanders die zich jaarlijks inzetten voor borstkanker ontvingen Leontien van Moorsel, Carina Hilders, Martje Hoekmeijer en Mariette Nieuwboer een lintje voor hun inzet uit handen van ambassadrice Quinty Trustfull. Die laatste werd zelf ook verrast met een lintje. Sinds 2005 zet zij zich in voor de strijd tegen borstkanker. KPN en Samsung maakten de uitreiking mede mogelijk, samen met Pink Ribbon organiseerden zij de Lintjesregen ter gelegenheid van de start van de oktober Borstkankermaand.

Vijf personen ontvingen uit naam van Pink Ribbon en mogelijk gemaakt door KPN en Samsung een roze lintje als waardering voor hun inzet, omdat zij allen een belangrijke bijdrage hebben geleverd om aandacht voor borstkanker te krijgen en daarmee de hoofdactiviteiten van Stichting Pink Ribbon te ondersteunen, namelijk:

  • Gynaecologe dr. Carina Hilders heeft het afgelopen jaar met financiele steun van Stichting Pink Ribbon het Nederlands Netwerk Fertiliteitspreservatie (NNF) opgezet.
  • Martje Hoekmeijer richtte samen met Cathy Seabough in 2006 Stichting A Sisters Hope op met als doel evenementen te organiseren waarmee geld ingezameld kan worden voor onderzoek naar borstkanker.
  • Leontien van Moorsel heeft samen met haar team de Leontien’s Ladies Ride neergezet als succesvol evenement waar heel veel vrouwen in Nederland samen in beweging komen.
  • Mariette Nieuwboer begon vorig jaar met de werving van vrijwilligers voor Stichting Pink Ribbon en zorgde er in korte tijd voor dat de stichting van 0 naar 60 vrijwilligers ging.
  • Quinty Trustfull is sinds 2005 ambassadeur van Stichting Pink Ribbon. Met haar persoonlijke drive, netwerk en mediapower levert zij een enorme bijdrage aan het verspreiden van de belangrijke bewustwordingsboodschap aan een groot publiek. lintjesregen

KPN en Samsung steunen Pink Ribbon
KPN en Samsung steunen voor het vierde achtereenvolgende jaar Stichting Pink Ribbon in de strijd tegen borstkanker. Naast de ‘lintjesregen’ van 1 oktober in Koninklijk Theater Carré steunen zij Pink Ribbon tevens met een financiele bijdrage die verkregen wordt uit de verkoop van speciale Pink Ribbon telefoontoestellen. Per verkocht Pink Ribbon toestel wordt € 10,- gedoneerd aan de stichting. Meer informatie over de campagne van KPN en Samsung staat op www.steunpinkribbon.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen